Mladi Nove: Rovčanin zajedno sa Janjuševićem pokušava da smijeni Lekića sa mjesta izvršnog direktora Rudnika uglja

“Demokrate, koji su već odavno poznati na političkoj pozornici kao vukovi u jagnjećim kožama, i ovoga puta rade protiv interesa srpskog naroda, kako u Pljevljima tako i u drugim djelovima Crne Gore."

12522 pregleda 13 komentar(a)
Zgrada Rudnika uglja u Pljevljima, Foto: Rudnik uglja Pljevlja
Zgrada Rudnika uglja u Pljevljima, Foto: Rudnik uglja Pljevlja

Mladi Nove srpske demokratije optužili su predsjednika Opštinskog odbora Demokrata u Pljevljima Nikolu Rovčanina da su zajedno sa svojim partijskim kolegom i predsjednikom Odbora direktora Rudnika uglja Dušanom Janjuševićem pokušavaju da smijene izvršnog direktora najveće pljevaljske kompanije Milana Lekića.

Tvrde da je to dogovoreno na sastanku koji su njih dvojica održali petog jula u večernjim satima sa predstavnikom Bošnjačke stranke Mervanom Avdovićem.

Iz Demokratske Crne Gore tvrde da nikakvog sastanka nije bilo i da se radi o pokušaju podmetanja i konstruisanja.

Nova i Demokrate su koalicioni partneri u Pljevljima.

“Demokrate, koji su već odavno poznati na političkoj pozornici kao vukovi u jagnjećim kožama, i ovoga puta rade protiv interesa srpskog naroda, kako u Pljevljima tako i u drugim djelovima Crne Gore. Ovoga puta, u tom prljavom poslu izabrali su Mervana Avdovića, kao osvjedočenog progonitelja srpskog naroda. Nikola Rovčanin, kroz jezuitsko vođenje politike i kao svaki onaj ko odbjegne od svog naroda, danas pokušava, u momentu kada mu se partija troši i nestaje, da zada što podmukliji i što teži udarac jedinoj srpskoj stranci, Novoj srpskoj demokratiji. Ovaj podgorički Pljevljak ili pljevaljski Podgoričanin, po indetičnoj recepturi DPS-a, ne može da oprosti Milanu Lekiću uspjeh u Rudniku uglja i na poslovima u preporodu grada, već pokušava krijući se iza svog poslušnika Dušana Janjuševića da neuspješno izliječi sopstvene frustracije, traume i komplekse. Nažalost, Janjušević, koji se već odavno pretvorio u instrument prljave politike Rovčanina, pristaje na sve, samo da sačuva poziciju na koju je došao upravo zahvaljujući višedeceniskoj političkoj borbi Milana Lekića. Ovaj vanredni čačanski visokoškolac svoj lokalpatriotizam najbolje je pokazao na jednoj od sjednica Odbora direktora, kada je onemogućio da bude usvojen predlog Milana Lekića o novoj sistematizaciji u Rudnika uglja kojom bi apsolutno svi radnici dobili rešenje na neodređeno vrijeme. Na istoj toj sjednici ovaj nedozreli inženjer, slijepo slušajući naređenja Nikole Rovčanina, pokušao je da spriječi Milana Lekića da rudničku mehanizaciju upotrebljava kako bi pomogao stanovništvu pljevaljskih sela”, navodi se u saopštenju Nove.

Tvrde i da će mladi Nove srpske demokratije, “znati da ustanu u odbranu istinskih patriota i da na pravi način podrže Milana Lekića”.

“Građani Pljevalja dobro znaju kolikav je pritisak poslednjih godina trpio Milan Lekić dok se lavovski borio za svako radno mjesto, koliko je bilo potrebno truda da Rudnik uglja bude pljevaljski, a ne podgorički, da mehanizacija ove kompanije radi na unapređenju putne infrastrukture, kao i da mladi u Pljevljima krenu u stvaranje sopstvenih porodica, a ne da traže zaposlenje u drugim sredinama. Svi dobro znamo ko je imao hrabrosti, znanja i pregnuća, da u poslednjem momentu Pljevlja spasi od potpune propasti…Poručujemo ovoj družini, Avdoviću, Rovčaninu i Janjuševiću, da se ne igraju sa strpljenjem Pljevljaka i sudbinama stotinama mladih ljudi, jer smo apsolutno spremni da na svaki mogući način branimo i odbranimo interese našeg grada. Najnoviji pokušajem Mervana Avdovića, Nikole Rovčanina i Dušana Janjuševića da sa mjesta izvršnog direktora Rudnika uglja smijene Milana Lekića, otkriva se politika Demokrata da su spremni na najprljavije poteze kako bi nanijeli što veću štetu građanima Pljevalja”, dodaje se u saopštenju.

Rovčanin je "Vijestima" kazao da se on ne bavi nikakvim zavjerama i da ne utiče niti može uticati na Odluke odbora direktora Rudnika uglja.

"O smjeni direktora u preduzećema i mene i gospodina Lekića i bilo kog drugog, odlučuje organ koji nas je i imenovao, Odbor direktora. Na odluke Odbora direktora niti mogu uticati niti utičem, niti se bavim nikakvim "zavjerama". Posvećeno radim posao u EPCG a tako ću do poslednjeg dana vršenja dužnosti, nemam dovoljno vremena ni za porodicu, a ne da se bavim stvarima na koje ne mogu ni da utičem. Ni moja, ni funkcija gospodina Lekića nije vječna, pa kada god uslijedi danas, za nedelju dana ili kada god, važno je dostojanstveno prihvatiti. Ako organ Rudnika uglja odluči da Lekiću produži mandat na 20 godina poštujem odluku kao što ću i svaku drugu."

Iz Opštinskog odbora Demokrata su saopštili da nikakvih dogovora nije bilo i da se radi o konstrukcijama njihovih koalicionih partnera u Pljevljima.

“Ako organ Rudnika uglja koji je postavio gospodina Lekića odluči da mu produži mandat 20 godina, srećno mu bilo i od Demokratske Crne Gore, ako odluči drugačije čemu sjekiracija za foteljom. Čemu konstrukcije o tajnim sastancima kojih nema, o dogovorima koji ne postoje, ili se tako prevenira strah od mogućeg gubitka fotelje? Ko će znati, ne ulazimo u te "misaone tokove" iz kasnih kafanskih sati”, navele su Demokrate u saopštenju.

Nedavno je na Skupštini akcionara EPCG izabran novi odbor direktora Rudnika uglja koji čine Dušan Janjušević (Demokrate), Srđan Smolovic (URA), Miroslav Gogić (SNP), Nikola Đuković (SNP) i Emir Bidžan (BS).

Bonus video: