Demokrate Pljevlja: Lekić je zaposlio više od 150 članova DPS-a u Rudniku uglja

"Milan Lekić predsjednik OO NSD Pljevlja, očito realizujući neke ranije dogovore ili obaveze prema DPS-u sa kojim je decenijama sarađivao, za dvije godine mandata u Rudniku uglja vršio je masovno zapošljavanje kadrova i članova onih koji su do 30.avgusta važili za najeksponiranije članove DPS-a", tvrde Demokrate

10312 pregleda 51 reakcija 19 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokrate u Pljevljima optužile su izvršnog direktora Rudnika uglja Milana Lekića da je u tu kompaniju zaposlio više od 150 članova Demokratske partije socijalista i visoko pozicionirao njihove funkcionere u menadžmentu Rudnika.

To se navodi su saopštenju PR službe Opštinskog odbora Demokrata u Pljevljima, izdato samo par sati nakon što su Mladi OO Nove u Pljevljima optužili funkcionere Demokrata Nikolu Rovčanina i Dušana Janjuševića da pokušavaju da smijene Lekića sa pozicije izvršnog direktora.

Lekić je i predsjednik Opštineksog odobra Nove u Pljevljima.

"Milan Lekić predsjednik OO NSD Pljevlja, očito realizujući neke ranije dogovore ili obaveze prema DPS-u sa kojim je decenijama sarađivao, za dvije godine mandata u Rudniku uglja vršio je masovno zapošljavanje kadrova i članova onih koji su do 30.avgusta važili za najeksponiranije članove DPS-a. Da bi zapošljavanje sprovodio direktnim izborom i ispoštovao dogovore prema DPS-u izbjegavao je javne konkurse i očito nezakonito postupao kako bi eliminisao slobodne ljude ili one koji su pripadnici drugih partija, osim DF-a i DPS-a, brutalno se obračunavajući i ucjenjujući radnike u izbornim procesima", tvrde Demokrate u saopštenju.

Navode da o poslovima Lekića ne žele da govore “imajući u vidu da se time bavi Specijalno državno tužilaštvo koje će dati svoj sud.

"A o ostalim zanimljivim detaljima, a ima ih za najmanje 100 saopštenja drugom prilikom. Za sada dovoljno", zaključuje se u saopštenju PR službe OO DCG Pljevlja.

Vijesti nijesu uspjele da dobiju komentar Lekića na tvrdnje koje je na njegov račun iznijele Demokrate sa kojima Nova i Pokret Evropa sad dijele vlast.

Bonus video: