Ibrahimović na komemoraciji u Srebrenici: Danas je 28 godina zajedničke tuge i borbe za pravdom

Ibrahimović je, kako se navodi, razgovarao sa predstavnicima organizatora, kao i sa brojnim drugim zvaničnicima koji su danas bili gosti Memorijalnog centra

7904 pregleda 2 komentar(a)
Ibraimović sa delegacijom u Potočarima, Foto: Bošnjačka stranka
Ibraimović sa delegacijom u Potočarima, Foto: Bošnjačka stranka

Danas je 28 godina neprekidne, zajedničke boli, patnje, tuge i borbe za pravdom, kazao je predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović.

On je, kako je rečeno iz te partije, predvodio delegaciju u Potočarima, na 28. godišnjicu genocida u Srebrenici.

"Predsjednik Ibrahimović je, zajedno sa poslanicima BS i članovima Predsjedništva, prisustvovao komemoraciji žrtvama, koja je održana u nekadašnjoj fabrici akumulatora, a koja je sastavni dio Memorijalnog centra Potočari", piše u saopštenju BS.

Ibrahimović je, kako se navodi, razgovarao sa predstavnicima organizatora, kao i sa brojnim drugim zvaničnicima koji su danas bili gosti Memorijalnog centra.

Dodaje se da se Ibrahimović kao i ostali članovi delegacije BS upisao u knjigu žalosti.

Ibrahimović se upisao u knjigu žalosti
Ibrahimović se upisao u knjigu žalostifoto: Bošnjačka stranka

"Osim predsjednika Ibrahimovića, komemoraciji u Potočarima prisustvovali su potpredsjednik BS Damir Gutić, poslanici Kenana Strujić Harbić i Mirsad Nurković, članovi Predsjedništva Mirsad Azemović, Admir Šahmanović i Mersudin Gredić, kao i šef kabineta predsjednika BS, Izet Ćorović", stoji u saopštenju BS.

Bonus video: