Milatović razgovarao sa Micotakisem, premijer Grčke najavio zvaničnu posjetu Crnoj Gori

"Saradnja Crne Gore i Grčke, kao saveznica u NATO-u na najvišem je nivou i u okvirima važnim za širu globalnu bezbjednost", rekao je Milatović

2259 pregleda 0 komentar(a)
Milatović i Micotakis, Foto: Predsjednik.me
Milatović i Micotakis, Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Vlade Grčke Kirijakos Micotakis najavio je zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

Micotakis je to danas kazao tokom sastanka sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem na marginama NATO samita u Viljnusu.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika države, tema njihovog razgovora bila je bilateralna saradnja dvije države, i snažna podrška Grčke ulasku Crne Gore u Evropsku uniju. Ocijenjeno je, dodaje se, da dvije zemlje imaju dobre i prijateljske odnose, i da je politički dijalog intenzivan i sadržajan.

Milatović je čestitao Micotakisu reizbor za premijera na parlamentarnim izborima održanim u junu.

"Saradnja Crne Gore i Grčke, kao saveznica u NATO-u na najvišem je nivou i u okvirima važnim za širu globalnu bezbjednost. Zahvalio sam premijeru Micotakisu na dosadašnjoj podršci Grčke evropskoj integraciji Crne Gore, uz uvjerenje da će njena politička i ekspertska pomoć biti značajna za nastavak reformi koje su pred našom zemljom", rekao je Milatović.

Tema razgovora, navodi se u saopštenju, bilo je i unaprjeđenje ekonomske saradnje, posebno u domenu povećanja priliva grčkih direktnih stranih investicija, imajući u vidu da u Crnoj Gori posluje više renomiranih kompanija iz Grčke.

"Premijer Micotakis kazao je da Crna Gora ima partnera u Grčkoj, najavio dolazak u zvaničnu posjetu i predložio održavanje biznis foruma između privrednika dvije zemlje. Ocijenjeno je da su turizam i energetika, kao i bolja avio-povezanost oblasti u kojima dvije zemlje mogu dodatno da unaprijede saradnju", navodi se u saopštenju.

Bonus video: