Ibrahimović sa Reintjesom: Nova vlada da stavi u fokus ubrzanje EU integracija

Ibrahimović je kazao da nova, proevropska Vlada, mora da odgovori svim izazovima pred kojima se nalazi Crna Gora

2964 pregleda 2 komentar(a)
Reintjes i Ibrahimović, Foto: Bošnjačka stranka
Reintjes i Ibrahimović, Foto: Bošnjačka stranka

Evropska budućnost Crne Gore nema alternativu, a nova Vlada koja će biti izabrana, mora svoj fokus staviti na EU integracijama, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Bošnjačke stranke (BS) Ervina Ibrahimovića i ambasadora Holandije Jousta Reintjesa, saopšteno je iz te partije.

Ibrahimović i Reintjes su, kako se navodi, razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji, kao i o putu Crne Gore ka punopravnom članstvu u EU.

"Sagovornici su zaključili da je evropska budućnost Crne Gore neupitna, ali da nova Vlada mora svoj fokus staviti na napredovanju u sprovođenju neophodnih reformi, kako bi se stekli uslovi da Crna Gora budu prva naredna članica EU", dodaje se u saopštenju.

Ibrahimović je kazao, kako je saopšteno, da nova, proevropska Vlada, mora da odgovori svim izazovima pred kojima se nalazi Crna Gora.

Reintjes i Ibrahimović
Reintjes i Ibrahimovićfoto: Bošnjačka stranka

"Evropske integracije jesu i biće u fokusu naše politike. Što prije postanemo punopravna članica EU, i životni standard građana će biti bolji. To je naš cilj", rekao je Ibrahimović.

On je kazao da će BS, kao neko ko je od starta zagovornik ideje članstva Crne Gore u EU i NATO, dati puni doprinos na planu evroatlantskih integracija i uspostavljanja političke stabilnosti.

Bonus video: