Milović: Izvještaj EK će predstaviti stepen neznanja i skretanja sa EU agende Vlade i Skupštine

"Izvještaj EK će dati jasnu sliku zašto ovu Vladu nazivamo 'antievropska', a sa druge strane, pokazaće odakle će startovati nova Vlada i novi sastav Skupštine", kazao je funkcioner Pokreta Evropa sad

7752 pregleda 23 reakcija 25 komentar(a)
Milović, Foto: Evropa sad
Milović, Foto: Evropa sad

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović kazao je da sa nestrpljenjem očekuje novi Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore.

Očekuje da taj dokument na sveobuhvatan i jasan način predstavi stanje na polju EU integracija i, kako je kazao, "stepen neznanja i skretanja sa EU agende" koji su, smatra Milović, zajedničkim snagama učinile Vlada premijera Dritana Abazovića i Skupština na čelu sa Danijelom Đurović.

"Sa jedne strane, Izvještaj EK će dati jasnu sliku zašto ovu Vladu nazivamo 'antievropska', a sa druge strane, pokazaće odakle će startovati nova Vlada i novi sastav Skupštine", napisao je Milović na Tviteru.

Poručio je da članstvo u Evropskoj uniji nema alternativu i da zato "vraćanje na EU agendu" mora biti prioritet iduće Vlade, "jer je EU agenda, agenda države Crne Gore".

"Dosta se Crna Gora mučila posljednjih godinu i po dana sprovodeći tuđe agende", zaključio je Milović.

Predsjednik države i zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović kazao je da će, tokom posjete Briselu naredne sedmice, tražiti da Evropska komisija odloži objavljivanje izvještaja o napretku, kako bi se Vladi i Skupštini dalo više vremena za postizanje rezultata.

Bonus video: