Burić: Demagoške podvale Demokrata ne prolaze

U priču da DPS nije obišao nijedno domaćinstvo u Crnoj Gori, dodaje on, ne vjeruju ni same Demokrate, jer "dobro znaju da to nije istina"
3 komentar(a)
Marko Burić, Foto: DPS
Marko Burić, Foto: DPS
Ažurirano: 02.09.2017. 13:49h

Demokrate šire neistine, što su i dokazali posljednjim saopštenjem, koje potpisuje vaš član OO Demokrata iz Pljevalja, Emir Bildžan, kazao je Marko Burić iz nikšićkog odbora DPS. U nedostatku argumenata, dobrih ideja i jasnih stavova o najznačajnijim pitanjima u Crnoj Gori, smatra on, ponavljate otrcane fraze, Demokrate pokušavaju obmanuti crnogorsku javnost proizvoljnim ciframa, koje su im "izmislili marketinški savjetnici."

Emir Bildžan, član Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore u Pljevljima, juče je kazao da je dominacija Demokrata u najsjevernijoj crnogorskoj opštini očigledna zbog same činjenice da DPS nije mogao naći funkcionera iz Pljevalja da reaguje na izjavu predsjednika stranke, Alekse Bečića sa konvencije Demokrata u tom gradu, već je to učinio Burić.

"Možete da sabirate i množite sve plate i zarade ne samo naših funkcionera, već i naših glasača i građana Crne Gore, ali gospodo demagozi, oni su taj novac zaradili, a vi ne dolazite na posao, ali ste prvi u redu kada platu za nerad treba podići, rekao je Burić.

U priču da DPS nije obišao nijedno domaćinstvo u Crnoj Gori, dodaje on, ne vjeruju ni same Demokrate, jer "dobro znaju da to nije istina."

"Vi, gospodo demagozi, ne znate ni koliko domaćinstava ima u Crnoj Gori, a ne bi me čudilo i da ste izjavili kako ste tih izmišljenih 200.000 obišli za jedan dan. Mi smo u DPS-u, gospodo demagozi, u posljednjih 27 godina obnovili crnogorsku nezavisnost, očuvali mir i stabilnost u zemlji kada je u okruženju bjesnio rat, uveli Crnu Goru, nekad najzaostaliju republiku bivše SFRJ u najmoćniji vojni savez i doveli je na korak od EU. Po ocjeni evropskih zvaničnika, lideri smo u regionu u procesu evropskih integracija, a po ocjeni SAD-a Crna Gora ima vodeću ulogu u odbrani stabilnosti i bezbjednosti Zapadnog Balkana. Gospodo demagozi, neko je taj posao morao da obavi. Dok ste vi , "Miloševićevi politički unučići" rušili i bučali, dotle smo mi predano radili na tome da Crna Gora postane moderna savremena država kakvu naši građani zaslužuju," kazao je Burić.

Kako je kazao, SNP, kao nekadašnja partija pojedinih članova Demokrata, 2008. godine je "htjela da zapali Crnu Goru", kao što je pokušavala i "na sve načine da spriječi referendum, i tvrdila da je trobojka državna zastava Crne Gore."

"Onda ste se sjetili da kupite crvene kravate i njima obrišete obraz. U međuvremenu ste oteli građanima pola miliona eura za nula radnih sati, poturili Kotoranima za predsjednika opštine državljanina strane države, udomili tetke i kume, stričeve, pa vas građani sa podsmjehom sve češće zovu - partija za udomljavanje rodbine i prijatelja. Eto, to su vaši rezultati. I na kraju, da vas podsjetimo da građani Crne Gore nikada nijesu trpjeli prevrtljivce, demagoge i manipulatore," zaključio je Burić.

Bonus video: