Bildžan: Sami dokazujete da će Demokrate dominirati u Pljevljima

Kako smatra član OO Demokrata u Pljevljima, dominacija Demokrata u najsjevernijoj opštini je očigledna zbog same činjenice da DPS nije mogao naći funkcionera iz Pljevalja da reaguje na izjavu predsjednika stranke, Alekse Bečića
6 komentar(a)
Emir Bildžan, Foto: Demokratska Crna Gora
Emir Bildžan, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 01.09.2017. 18:54h

Dominacija Demokrata u najsjevernijoj crnogorskoj opštini je očigledna zbog same činjenice da DPS nije mogao naći funkcionera iz Pljevalja da reaguje na izjavu predsjednika stranke, Alekse Bečića sa današnje konvencije Demokrata u tom gradu, kazao je Emir Bildžan, član Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore u Pljevljima.

Marko Burić, iz nikšićkog odbora DPS, kazao je da je na konvenciji Demokrata u Pljevljima Aleksa Bečić "iznio niz neistina, nelogičnosti i nadasve demagoških floskula" o Demokratskoj partiji socijalista.

Ipak, ističe Bildžan, događaj u Pljevljima ispratio je čovjek za koga sumnjaju da je fotografisao registarske oznake ljudi koji su prisustvovali konvenciji.

"Ali ste zato sinoć u toku trajanja konvencije imali kadra da špijunira vrteći se oko automobila naših članova i fotografiše registarske tablice. To je vaš stil djelovanja, koji danas izaziva napade smijeha, ali i sažaljenja prema vašim direktorima koji, umjesto da vrše dužnost, broje automobile i ljude koji posjećuju naše skupove. Upravo vam smetaju te brojke koje su vam prenijeli, jer vidite gdje ste vi, a gdje smo mi. Naravno, vi niste demagozi, vi ste kleptomani. Nekoliko uporednih podataka će vam samo reći i zašto, a i važno je da građani Crne Gore znaju. Prvo, za 27 godina vašim poslanicima iz budžeta za plate isplaćen je 31 milion eura, za plate javnih funkcionera koje ste postavljali 82 miliona eura, za vašu partiju iz državnog 54 miliona, a iz lokalnih budžeta 34 miliona eura. Ukupno 201 milion eura! Za sve te godine broj domaćinstava koje ste obišli je 0, broj kilometara koje ste prešli sopstvenim vozilima je 0. Ista je cifra kada su u pitanju i dnevnice kojih ste se odrekli, ali i broj škola koje ste obnovili iz svog džepa - sve je to 0. Broj litara goriva kojeg ste se odrekli je takođe 0, kao i broj fabrika koje ste otvorili. E, ali je, sa druge strane, broj fabrika koje ste ugasili čak 200! Broj radnika koje ste ostavili na ulici je preko 100 000. Broj mladih koji su napustili zemlju je takođe 100 000," kazao je Bildžan.

Kako dodaje, trenutna stopa nezaposlenosti u Crnoj Gori je 22 odsto, a koliko je vlast posvećena budućnosti mladih, smatra on, najbolje svjedoči podatak da ih je 50 odsto nezaposleno, a da je u istom procentu onih koji žele da napuste Crnu Goru.

"Javni dug iznosi 3 milijarde, a poreski 800 miliona. Broj ubistava u Crnoj Gori je 600, a broj organizovanih kriminalnih grupa koje ste formirali je 43. Vi koji ste ukrali 4 milijarde od naroda Crne Gore govorite o demagogiji. E ovo su vaše brojke, koje ne možete sakriti od građana Crne Gore. Prije 27 godina obala je bila crnogorska, a nakon 27 godina obala je postala tajkunska. Prije 27 godina šume su bile cnogorske, a nakon 27 godina šume su postale tajkunske. Prije 27 godina hoteli su bili crnogorski, a nakon 27 godina hoteli postaše tajkunski. Vi ste primali platu da kradete, a mi primamo platu da otkrivamo vašu krađu i novac vraćamo u budžet! Najmanja vaša krađa u Budvi, vrijedi više nego naše plate za 100 godina! Zbog svega ovoga, vi ste sumorna prošlost, a Demokrate svijetla budućnost," zaključio je Bildžan.

Bonus video: