Savez komunista: DPS nam ukrao objekte, Vlada da ih vrati ili konstatuje da su naši...

"Sa komunistima se uvijek zna na čemu ste, preko dijaloga do pravde, a preko pobjede do slobode, i stoga očekujemo da ćete, poštovana gospodo, ovu našu poruku dobro razumjeti i imati dovoljno sluha i političke mudrosti pri odlučivanju o našem zahtjevu za povraćaj imovine"

6094 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Stara zgrada Vlade, Foto: Savo Prelević
Stara zgrada Vlade, Foto: Savo Prelević

Savez komunista Crne Gore saopštio je danas da im je Demokratska partija socijalista (DPS) ukrala objekte u ulici Jovana Tomaševića (stara zgrada Vlade) i na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, a da sada Vlada Crne Gore želi da ih uzme za svoje potrebe.

Oni od Vlade traže da to ne čini, i da im ili vrati te objekte ili konstatuje da su to njihovi objekti, ili da im da neke prostore gradu u kojima mogu da rade.

U suprotnom, poručili su da će Vladu tužiti sudu i Međunarodnom sudu pravde.

"Nemojte jednu nepravdu, ispravljati drugom nepravdom, naši objekti u ulici narodnog heroja Jovana Tomaševića (stara zgrada Vlade) i Bulevara Lenjina, a sada Svetog Petra Cetinjskog, koje su nam otuđili DPS, a sada Vi želite da ih uzmete za svoje potrebe, ne pitajući čija je to imovina bila. Gospodo, uz svo uvažavanje, to bi bilo poput onog čuvenog događaja iz literature "krađa i prekrađa zvona", odnosno nova otimačina, samo drugi akteri i vrijeme", ističe se u saopštenju Saveza komunista Crne Gore koje potpisuje Ratko Đukić.

Iz Saveza komunista su dodali da su ti objekti građeni od partijske članarine, članova Saveza komunista u visini od 60 odsto.

"Ostalo je dotirala tada ona čojskija, slobodnija, trinaestojulska, Socijalistička Republika naša vječna država Crna Gora. Ona je znala da vrednuje šta su komunisti i pravi rodoljubi uradili za ovu slobodu i slobodu Crne Gore, za razliku od vlastodržaca ove današnje kapitalističke Cme Gore. Zato, uvažena gospodo, tražimo da to ne činite, bar vi kojima je makar i deklarativno demokratija polazna osnova ka pravednijem društvu. Vratite nam objekte jer toliko valjda zaslužujemo, ako vam trebaju za neke neophodne namjene i za državu Crnu Goru, sa komunistima ćete se lako dogovoriti, jer mi iskreno i komunistički do kraja volimo svoju zemlju, i za nju smo uvijek spremni dati i mnogo više od tih objekata, kao i uvijek sto smo to činili, i na to smo ponosni", piše u saopštenju.

Iz Saveza komunista su kazali da je nova partija, DPS koja je formirana 1992. godine uzurpirala tada te njohove objekte i sav novac sa žiro računa partije

"To znaju i oni kojima je navodno prava i istina u životu vodilja, to znaju i mnogi naši građani i narodni poslanici, to znaju i ptice na granama, to su tada svi znali ali nažalost, imali su neke "svoje" razloge i račune da to odćute. Zato ih mi sada molimo progovorite gospodo, ne zbog nas komunista koji smo više od 30 godina na ulici i pored nasih "kuća", progovorite jer istina je demokratija, istina je najbolji lijek za sve društvene zablude i apsurde. Rekosmo, ako našoj lijepoj Crnoj Gori trebaju ovi naši objekti, sve za Crnu Goru, samo neka se konstatuje da su to naši objekti i neka nam se daju negdje u gradu neki prostori u kojima konačno možemo da radimo. Sa komunistima se uvijek zna na čemu ste, preko dijaloga do pravde, a preko pobjede do slobode, i stoga očekujemo da ćete, poštovana gospodo, ovu našu poruku dobro razumjeti i imati dovoljno sluha i političke mudrosti pri odlučivanju o našem zahtjevu za povraćaj imovine, ili ćemo vas tužiti sudu pa i Međunarodnom sudu pravde, jer mi tuđe nećemo a svoje ne damo", zaključuje se u saopštenju Saveza komunista.

Bonus video: