Sjednica SO Budva bez kvoruma, Božović: Vratite mandate, borićemo se silom ako treba

Na sjednicu nisu došla četiri odbornika nekadašnjeg DF, kao ni Demokrate, URA, SNP, te koalicija okupljena oko Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija

56202 pregleda 71 reakcija 70 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 18.07.2023. 15:38h

Sjednica Skupštine opštine Budva odložena je za 15. avgust jer za današnju nije bilo kvoruma.

Na sjednicu je došlo 14 odbornika iz redova nekadašnjeg Demokratskog fronta, ali se nisu pojavila četiri odbornika sa iste liste, kao ni odbornici Demokrata, URA, SNP, SDP i koaliciije oko DPS.

Sjednica je prvobitno pauzirana, zbog, kako je rečeno, tehničkih problema sa prenosom.

Poslije prozivke je ustanovljeno da nema kvoruma, te je predsjednik parlamenta Nikola Jovanović odložio sjednicu za 15. avgust.

Prije prozivke o prisustvu odbornika Jovanović je dao mogućnost da se proceduralno javi Marijana Božović šefica kluba odbornika nekadašnje DF- a koja je optužila odbornike koji nijesu došli da su lične interese i svoje "pune džepove stavili ispred interesa građana."

"Pozivam na čast i da svi vrate mandate. Borićemo se ako treba silom", navela je Božović.

Ona je optužila odbornike koji nijesu došli da nijesu imali hrabrosti da dođu.

"Nažalost i danas smo svjedoci da su nećiji lični interesi stave ispred interesa građana. To nije ono za što smo se borili niti ono na šta ćemo pristati. Neće postojati pregovori iza kulisa ove sale već će kao i uvijek biti sve javno. Građani su birali Budvu na prvo mjesto ne pojedinca koji pokušava zarad ličnog novčanog interesa da zaradi. Povjerenje koje su građani ukazali još jednom je iznevjereno što govore prazne klupe u skupštinskoj sali ali ne i prazni džepovi od mjesečnih odborničkih nadoknada. Neka je svima na čast i pozivam sve koji nijedu danas ovdje da vrate mandat kada nemate hrabrosti da se pojavite. Neka budu uvjereni da će se Budva boriti za sve što je otete, braniće svu svoju imovinu i prava milom ako treba i silom", rekla je Božović.

Jovanović je kazao da mu niko nije najavio da će neko odustvovati te da mu nije jasno zbog čega nisu došli.

"Oni koji nijesu došli preuzimaju na sebe odgovornost. Očigledno da ne postoji politička volja da Luka Budva se vrati građanima", kazao je Jovanović i poručio da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje i pozvao odbornike da vrate mandate.

Podsjetio je da je predsjednik Opštine Budva Milo Božović u pritvoru.

"Poručujemo tim odbornicima da ono što su uzeli to im ne pripada i ono što su naumili neće im uspjeti. Božović će biti predsjednik uprkos stavu SDT i sada vidim pojedinih odbornika", kazao je Jovanović.

Jovanović je kazao da neće praviti trule kompromise i da se želi kao 2020. prekrajati izbornu volju.

Rekao je da oni koji nisu došli imaju interesa, te pozvao SDT i policiju da ispitaju sve okolnosti oko Luke Budva.

Predstavnik Udruženja ribara Boško Vujičić kazao je da se ponovo javio sindrom Džaković u Budvi.

"Borićemo se za Luku Budva. Sramota je za sve odbornike , posebno za vladajuću koaliciju što nijesu došli", kazao je Vujičić.

Sjednici nijesu prisustvovali odbornici Mladen Kažanegra, Mikica Babić, Filip Vujović i Kristina Rafailović.

Bonus video: