Albanski forum prihvatio Spajićevu ponudu

Albanskom forumu je ponuđeno Ministarstvo javne uprave, kojim i trenutno rukovodi kadar AF Maraš Dukaj, kao i mjesto potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj i kapitalne investicije

36118 pregleda 144 reakcija 65 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Albanski forum prihvatio je ponudu lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajićeva o podjeli resora u izvršnoj vlasti, saznaju "Vijesti".

Albanskom forumu (AF) je ponuđeno Ministarstvo javne uprave, kojim i trenutno rukovodi kadar AF Maraš Dukaj, kao i mjesto potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj i kapitalne investicije.

Lider Albanskog foruma je Nik Đeljošaj.

Ranije danas Televizija Vijesti javila je da je Demokratska Crna Gora prihvatila ponudu Spajića o udjelu te partije u izvršnoj vlasti, kao i čelnu poziciju u parlamentu.

Prema informacijama Televizije Vijesti, sinoć iznesena načelna strukturu buduće vlade, podrazumijeva da će Demokrate, osim vođenja Skupštine, u vladi imati potpredsjedničko mjesto za bezbjednost, a vodile bi i ministarstva odbrane, unutrašnjih poslova, turizma i pomorstva, kao i resor ekologije, održivog razvoja, šumarstva i vodoprivrede.

Kako saznaje TV Vijesti, PES-u bi, osim premijerskog i potpredsjedničkog mjesta za ekonomiju i finansije, pipali resori – ekonomije, finansija, rada i socijalnog staranja, pravde, vanjskih poslova, zdravlja, kulture i medija, nauke i visokog obrazovanja, energetike, prostornog planiranja i urbanizma, te državne imovine i katastra.

Bošnjačkoj stranci Spajić nudi potpredsjedničko mjesto za vanjske i evropske poslove, te resori evropskih poslova, prosvjete, poljoprivrede, saobraćaja i investicija.

Četvrti potpredsjednik u novoj vladi, koji bi bio zadužen za regionalni razvoj, prema planu lidera PES-a, pripao bi Albanskoj alijansi, kao i kapitalne investicije, dok bi Albanski forum, kao i sada, imao javnu upravu.

HGI-ju je ponuđeno ministarstvo ljudskih i manjinskih prava, a SNP-u je, u neformalnim razgovorima, ponuđen resor sporta i mladih, iako je ta partija navodno zainteresovana za dva mjesta u vladi.

Bonus video: