Burić: Bečiću, evo zašto ste demagozi

Član nikšićkog odbora DPS smatra da Demokrate "licemjerno čestitaju" građanima Dan nezavisnosti, iako su sami glasali protiv nezavisnosti Crne Gore, a posebno ističe Bečića, "nekadašnju udarnu pesnicu SNP, partije koja je sve činila kako bi referendum o nezavisnosti propao"
146 pregleda 12 komentar(a)
Marko Burić, Foto: DPS
Marko Burić, Foto: DPS
Ažurirano: 01.09.2017. 16:16h

Na konvenciji Demokrata u Pljevljima, Aleksa Bečić je iznio niz neistina, nelogičnosti i nadasve demagoških floskula, kazao je Marko Burić iz nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista.

Bečić se na konvenciji partije osvrnuo na kritike vlasti o "demagoškim" nastupima predstavnika Demokrata, kazavši da bi slika crnogorskog društva bila drugačija da su članovi DPS bili takvi "demagozi" u kritici onih koji "upravljaju državom iz mračnih hotelskih soba."

"Demagozi ste zato što tvrdite da ste za 'Pobjede, a ne podjele', a većina vaših funkcionera, uključujući i predsjednika je nezadovoljna statusom i neispunjenim ambicijama, brutalno, bez imalo skrupula podijelila svoje prethodne partije i kidnapovala politički kapital. Zatim ste odbili dijalog sa DPS-om, prekinuli saradnju sa DF-om, ne želite da komunicirate sa Liberalima i SD-om, odbili saradnju Kotora i Ministarstva sporta itd," navodi Burić.

Burić smatra da Demokrate "licemjerno čestitaju" građanima Dan nezavisnosti, iako su sami glasali protiv nezavisnosti Crne Gore, a posebno ističe Bečića, "nekadašnju udarnu pesnicu SNP, partije koja je sve činila kako bi referendum o nezavisnosti propao."

"Demagozi ste zato što ste kao nosilac liste SNP-a na prošlim podgoričkim izborima građanima tvrdili da je zastava srpskih nacionalnih boja, trobojka - državna zastava Crne Gore, a onda ste preko noći vezali crvenu mašnu i promijenili stav. Demagozi ste zato što se predstavljate humanim dobročiniteljima a za nula radnih dana ste do sada sa skupštinske blagajne uzeli preko pola miliona eura. Mrvice koje bacate pred građene i hvalite se time, čine vas samo još većim licemjerima i demagozima. Demagozi ste zato što u svom megalomanskom stilu, tvrdite da ste obišli 200.000 domaćinstava u Crnoj Gori u kojoj po statistici Monstata ima ukupno 192.000 domaćinstava. Demagozi ste zato što vašeg predsjednika Opštine Kotor cijela Crna Gora pita da li je protivno zakonu, bio državljanin strane zemlje u trenutku izbora, a on zamajava javnost i izbjegava odgovor," ističe Burić.

On je pozvao Bečića da građanima otkrije politički program stranke, stavove o važnim državnim pitanjima, da se opredijeli se o ključnim pitanjima, i tada će, smatra član DPS, biti na dobrom putu da građani počnu da Demokrate doživljavaju kao "ozbiljnu partiju, a ne grupu mladih Demagoga."

Bonus video: