Abazović primio Timonijea u oproštajnu posjetu

Timonije je, uz zahvalnost na prijemu, iskazao zadovoljstvo ostvarenom saradnjom tokom mandata u brojnim oblastima - posebno u oblasti obrazovanja, odbrane i sajber bezbjednosti

3175 pregleda 10 komentar(a)
Abazović i Timonije, Foto: Gov.me/R. Koprivica
Abazović i Timonije, Foto: Gov.me/R. Koprivica

Premijer Dritan Abazović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Francuske u Crnoj Gori Kristijana Timonijea.

Abazović je, kako se navodi u saopštenju Vlade, zahvalio timonijeu na dobroj saradnji u proteklom periodu i doprinosu unapređenju odnosa dvije zemlje.

"Pozdravio je pruženu podršku u reformskim naporima, posebno u oblasti vladavine prava, kao ključnog segmenta evropske integracije Crne Gore. Ambasador Timonije je, uz zahvalnost na prijemu, iskazao zadovoljstvo ostvarenom saradnjom s premijerom i crnogorskim institucijama tokom mandata u brojnim oblastima - posebno u oblasti obrazovanja, odbrane i sajber bezbjednosti".

U saopštenju se navodi da je Timonije pozitivnim ocijenio zajedničke aktivnosti Francuske, Slovenije i Vlade Crne Gore na uspostavljanju Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala i sajber bezbjednost (WB3C), sa sjedištem u Podgorici.

"Uz ocjenu da će bilateralni odnosi nastaviti da se unapređuju na odostrano zadovoljstvo, premijer je ambasadoru poželio uspjeh u daljem profesionalnom angažmanu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: