Odbornici ni danas nisu glasali o smjeni Krstovića, nije bilo kvoruma za sjednicu

Nova sjednica Skupštine opštine Zeta zakazana za 27. jul

8050 pregleda 4 komentar(a)
Krstović, Foto: Opština Zeta
Krstović, Foto: Opština Zeta

Predsjednik Skupštine opštine Zeta Luka Krstović ni danas nije razriješen sa te funkcije, jer sjednica nije održana zbog nedostataka kvoruma.

Nova sjednica je, kako je potvrđeno “Vijestima”, zakazana za 27. jul.

Za danas je zakazana i sjednica na čijem dnevnom redu je rasprava o "Deklaraciji o poništenju i nepriznavanju odluke i priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije", ali ni za nju, kako je rečeno “Vijestima”, najvjerovatnije neće biti kvoruma.

Sjednica zetskog parlamenta o “otpriznavanju” Kosova prvobitno je bila zakazana za 11. jun, nakon zatvaranja birališta na parlamentarnim izborima, ali nije održana jer za nju ni tada nije postojao kvorum - na sjednici nisu bili odbornici kluba Za budućnost Zete.

Taj klub je inicirao predlog u vezi s Kosovom krajem aprila, nekoliko dana nakon što je Crna Gora podržala predlog da Kosovo uđe u Savjet Evrope.

Nakon što je Krstović zakazao sjednicu o tome za 11. jun, zatraženo je njegovo razrješenje.

Ni na sjednici o smjeni Krstovića 30. juna pored inicijatora nisu prisustvovali ni odbornik SNP-a, ali ni nezavisni odbornik koji je napustio Demokrate. Na drugoj sjednici o otpriznavanju Kosova se nisu pojavili ni odbornici DPS-a, dok je SNP prisustvovao zasjedanju.

Skupština opštine Zeta ima 32 odbornička mjesta, od kojih 16 ima klub Za budućnost Zete, Demokrate šest, SNP jedno, Demokratska partija socijalista (DPS) osam, dok dokorašnji predstavnik Demokrata Nikola Rajović nastupa kao nezavisni odbornik.

Bonus video: