Pogledajte kako karikaturista "Vijesti" vidi današnje obraćanje Đukanovića

Đukanović je naveo da je u protekle tri godine "malo aktera na javnoj sceni očuvalo nezavisnost i nepristrasnost, izoštrilo kritičku misao uprkos sve učestalijim direktnim napadima nosilaca vlasti, kao što su to činili pojedine NVO, novinari, umjetnici, intelektualci"

23430 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Dušan Gađanski
Foto: Dušan Gađanski

Pogledajte kako karikaturista "Vijesti" Dušan Duca Gađanski osvrnuo se na izjavu doskorašnjeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića koji je rekao da u društvu koje teži napretku, kritika vlasti i kritičari vlasti su dodatna snaga i činilac demokratskog razvoja.

Đukanović je naveo da je u protekle tri godine "malo aktera na javnoj sceni očuvalo nezavisnost i nepristrasnost, izoštrilo kritičku misao uprkos sve učestalijim direktnim napadima nosilaca vlasti, kao što su to činili pojedine NVO, novinari, umjetnici, intelektualci".

"Možemo se saglasiti sa njihovim ocjenama ili ne. Možemo i bilo bi poželjno o tome sa njima i voditi dijalog. Ali moramo, posebno ako smo nosioci državnih funkcija poštovati njihovu nezavisnost i osigurati njihovo pravo na slobodno djelovanje, bez zastrašivanja i prijetnji", napisao je Đukanović na Tviteru.

Karikatura by Duca, Dušan Gađanski karikature
foto: Dušan Gađanski

Bonus video: