Milatović: Biću prvi na braniku slobodne riječi, Đukanović podsjetio na vrijeme njegove autokratske vladavine

"Ni riječ o napadima na novinare, konstruisanju afera kritički nastrojenim NVO liderima, progonu političkih neistomišljenika, hapšenjima građana zbog ostavljenih komentara na društvenim mrežama"

31087 pregleda 51 reakcija 50 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da će sa te pozicije biti na braniku slobodne riječi.

On je kazao da je njegov prethodnik Milo Đukanović danas "podsjetio na vrijeme 'slobode mišljenja i javno iskazane kritike' tokom njegove višedecenijske autokratske vladavine".

Đukanović je ranije danas kazao da je "u protekle tri godine malo aktera na javnoj sceni očuvalo nezavisnost i nepristrasnost, izoštrilo kritičku misao uprkos sve učestalijim direktnim napadima nosilaca vlasti, kao što su to činili pojedine NVO, novinari, umjetnici, intelektualci".

"Bivši predsjednik Crne Gore nas je nostalgično podsjetio na vrijeme "slobode mišljenja i javno iskazane kritike" tokom njegove višedecenijske autokratske vladavine. Ni riječ o napadima na novinare, konstruisanju afera kritički nastrojenim NVO liderima, progonu političkih neistomišljenika, hapšenjima građana zbog ostavljenih komentara na društvenim mrežama", napisao je Milatović na Tviteru.

"Uz sve mane vlasti" nakon promjena 2020. godine, kako je naveo, "jedino je sigurno - da je Crna Gora danas neuporedivo slobodnije društvo".

"Kreiranje povoljnog okruženja za rad civilnog sektora i medija, spremnost za otvoren dijalog i partnerstvo, mora biti misija svake vlasti, a kao Predsjednik Crne Gore biću prvi na braniku slobodne riječi", naveo je Milatović.

Bonus video: