Nikolić: Milatovićevi standardi demokratije i autokratije izvitopereni

"Ako Milatović i ostali posredni i neposredni akteri 'tridesetavgustovskog osvježavanja' ne vide koliko su ove tri godine, od kad su na krilima apostolske vlade došli na pozicije, pogubne po kritičku misao i javnu riječ u Crnoj Gori, onda su opijeni vlašću, bez realne percepcije onoga što se oko njih dešava“

17679 pregleda 55 reakcija 53 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Politički akteri nemaju osjećaj za realnost, ako ne vide koliko je kritička misao u Crnoj Gori ugrožena, saopštio je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović na Tviteru je naveo "da nas je bivši predsjednik Crne Gore nostalgično podsjetio na vrijeme "slobode mišljenja i javno iskazane kritike" tokom njegove višedecenijske autokratske vladavine“.

"Ako Milatović i ostali posredni i neposredni akteri 'tridesetavgustovskog osvježavanja' ne vide koliko su ove tri godine, od kad su na krilima apostolske vlade došli na pozicije, pogubne po kritičku misao i javnu riječ u Crnoj Gori, onda su opijeni vlašću, bez realne percepcije onoga što se oko njih dešava“, rekao je Nikolić.

On je kazao da ih ne čudi „da su Milatovićevi standardi demokratije i autokratije izvitopereni“.

Nikolić je rekao da se od nekog ko je, kako je naveo, bio fasciniran politikom Slobodana Miloševića i njegovih crnogorskih slugu, a takav stav zadržao i u zrelim godinama, ne može ništa bolje očekivati.

"Podsjećamo da je taj režim, o čijim sljedbenicima Milatović govori sa patetikom i nostalgijom, ubijao neistomišljenike, bacao ih u kreč, a novinare likvidirao“, kaže se u saopštenju.

Milatović je, prema riječima Nikolića, očigledno izgubio politički kompas i ne snalazi se najbolje u ulozi koja mu je zapala.

On je kazao da Milatović sopstvenu državu u Evropskom parlamentu ogovara i falsifikuje ekonomske parametre da bi ocrnio političke partije koje su izvojevale obnovu nezavisnosti, učlanile Crnu Goru u NATO i okrenule državu ka Evropi.

"U pauzi dok vjerovatno vježba korake za neki novi ples tamo gdje mu mjesto nije, savjetujemo mu da sa dignitetom obavlja funkciju na koju je izabran, i ako ne zna šta bi rekao, bolje je da ćuti nego da se pošto-poto gura za medijski prostor na javnoj sceni, makar i na neumješan način kako je to danas učinio“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: