Bečić: Nema spornih pitanja između Demokrata i PES-a

"Šta su otvorena pitanja između drugih partija, to je na gospodinu Spajiću da kaže", kazao je lider Demokrata

23718 pregleda 87 reakcija 88 komentar(a)
Bečić, Foto: Nikola Dragaš
Bečić, Foto: Nikola Dragaš

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić kazao je danas da između njegove partije i Pokreta Evropa sad (PES) ne postoji nijedno sporno pitanje u vezi sa pregovorima o formiranju vlade.

On nije želio direktno da odgovori na pitanje da li je tačno da je u pregovorima dogovoreno da Demokratama pripadne mjesto šefa Skupštine.

"Da smo imali potrebu da demantujemo nešto od onoga što se pojavilo u medijima, mi bismo to učinili. Ali, dozvolite da oni koji vode pregovore izađu i kažu šta je rezultat tog procesa. Dobio sam informaciju u susret konstitutivnoj sjednici parlamenta da je intencija da se u pregovorima postigne dogovor o svemu, pa da se onda krene u implementaciju dogovora, da se ne bi ponavljale situacije iz ranijih pregovora. Zbog toga smo danas na sjednici imali samo verifikaciju poslaničkih mandata", rekao je Bečić novinarima nakon konstituisanja 28. saziva Skupštine.

Bečić je ponovio da Demokrate i Pokret Evropa sad (PES), koji vodi pregovore o novoj vlasti, nemaju otvorenih pitanja.

"Šta su otvorena pitanja između drugih partija, to je na Spajiću da kaže. Intencija je da imamo cjelovit dogovor", naveo je.

Na pitanje očekuje li u vlasti i koaliciju Za budućnost Crne Gore (ZBCG) i partije manje brojnih naroda, Bečić je kazao da je to pitanje za Spajića i "sve te subjekte".

"Vrlo sam oprezan, ne želim ni da javnim očekivanjima nešto otežam. Rekao sam vam našu poziciju", poručio je.

Bonus video: