Radovanić: Crna Gora podržava spoljnopolitičke aspiracije Ukrajine

Generalni sekretar MVP-a razgovarao sa ambasadorom Ukrajine

2166 pregleda 20 reakcija 2 komentar(a)
Radovanić i Gerasimenko, Foto: MVP
Radovanić i Gerasimenko, Foto: MVP

Crna Gora, kao članica NATO-a i kandidat za članstvo u Evropskoj uniji (EU), podržava spoljnopolitičke aspiracije Ukrajine, poručio je generalni sekretar Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Mileta Radovanić.

Kako je saopšteno iz MVP-a, Radovanić je, na sastanku sa ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori Olegom Gerasimenkom, kazao da je zadovoljan prijateljskim odnosima dvije države.

On je ukazao na punu otvorenost za nastavak dalje saradnje i intenzivne komunikacije, u duhu veoma sadržajnih bilateralnih kontakata.

Radovanić se, kako je saopšteno, posebno osvrnuo na spremnost Crne Gore da nastavi da pruža podršku Ukrajini u borbi za odbranu svog teritorijalnog integriteta i nezavisnosti.

„Istakao je da Crna Gora, kao članica NATO-a i kandidat za članstvo u EU, podržava vanjskopolitičke aspiracije Ukrajine“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Gerasimenko podsjetio na veoma dobre odnose dvije zemlje i posebno zahvalio na iskrenoj i kontinuiranoj podršci koju Crna Gora pruža Ukrajini od otpočinjanja ruske agresije.

„Ponovio je izraze zahvalnosti na posjetama visokih zvaničnika Crne Gore Kijevu, kao i na razgovorima i kontaktima na ekspertskom i liderskom nivou“, kazali su iz MVP.

Tokom sastanka je, kako su naveli iz tog Vladinog resora, bilo riječi o aktuelnim dešavanjima u Ukrajini i značaju snažne partnerske saradnje.

Bonus video: