Božović: Gradska TV da bude objektivno sredstvo javnog informisanja, a ne partijsko glasilo

"Građani Podgorice bili su uskraćeni za profesionalan, nezavisan i objektivan medijski nastup na frekvencijama lokalnog javnog emitera, što potvrđuju i česta upozorenja Agencije za elektronske medije..."

3003 pregleda 14 komentar(a)
Božović, Foto: SNP
Božović, Foto: SNP

Bogdan Božović, predsjednik Odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Glavnog grada saopštio je da Gradska televizija treba da bude objektivno sredstvo javnog informisanja, a ne partijsko glasilo.

Odbor za Statut i propise podgoričkog parlamenta raspravljao je 26. jula o izmjenama Odluke o osnivanju Gradske televizije, koje je predložila nova lokalna vlast.

"Gradska televizija je javni emiter koji ima potencijal da bude najbolji na teritoriji Crne Gore, ali je u prethodne tri godine taj medij bio pod jakim političkim uticajem prethodne vlasti i služio je prvenstveno kao partijsko glasilo. Umjesto objektivnog izvještavanja širila je govor mržnje i izazivala podjele u našem društvu kako na vjerskom tako i na nacionalnom nivou, pri čemu je posebno targetirana jedna vjerska zajednica. Građani Podgorice bili su uskraćeni za profesionalan, nezavisan i objektivan medijski nastup na frekvencijama lokalnog javnog emitera, što potvrđuju i česta upozorenja Agencije za elektronske medije, kojima su ukazivali na to da se nešto mora mijenjati u načinu rada ovog medijskog subjekta", istakao je Božović u saopštenju.

On je dodao da uređivačka i upravljačka struktura u Gradskoj televiziji ne postoji u punom obimu, pa samim tim ne postoji ni odgovornost za rad i plasiranje sadržaja, što je kako poručuje Božović nedopustivo za jedan subjekt koji se finansira iz budžeta građana Podgorice.

"Opštinski odbor SNP Podgorica podržava inicijativu odbornika u gradskom parlamentu da se Odluka o osnivanju izmijeni i da Gradska televizija postane profesionalan, nezavistan i objektivan medij. Vjerujemo da će, uz pomenute izmjene, građani Podgorice biti objektivno informisani o dešavanjima u Glavnom gradu i da se lokalni emiter više neće koristiti kao partijsko glasilo koje podstiče mržnju i izaziva podjele u našem društvu", kazao je Božović.

Bonus video: