Abazović o formiranju nove izvršne vlasti: Navijam da što prije dođe do nekog dogovora, želim im puno uspjeha

Komentarišući početak razgovora stranačkih prvaka sa Milatovićem i tempo formiranja nove Vlade, Abazović je u Tivtu novinarima kazao da "građani nemaju razloga da brinu što se tiče servisa države"

21491 pregleda 38 reakcija 38 komentar(a)
Foto: gov.me/R.Koprivica
Foto: gov.me/R.Koprivica

Premijer Dritran Abazović poželio je uspjeh učesnicima pregovora o formiranju nove parlamentarne većine koja će stati iza nove Vlade.

"Navijam da se što prije dođe do nekog dogovora. Lično sam mislio da će to ići i malo brže jer su takve bile i najave, ali evo završi se i jul mjesec.... Želim im puno uspjeha", prokomentariuosao je odlazeći premijer i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović današnji početak konsultacija predsjednika države Jakova Milatovića sa predstavnicima parlemetnarnih stranaka o određivanju mandatara za sastav nove Vlade.

Očekuje se da nakon tih razgovora Milatović i formalno mandat za sastav nove Vlade povjeri svom stranačkom kolegi i nosiocu izborne liste Pokret Evropa sad Milojku Spajiću koji je najavio da u novu Vladu sigurno neće pozvati DPS i negove koalicione partnere, ali ni Abazovićev GP URA.

Komentarišući početak razgovora stranačkih prvaka sa Milatovićem i tempo formiranja nove Vlade, Abazović je u Tivtu novinarima kazao da "građani nemaju razloga da brinu što se tiče servisa države".

"Mislim da tu neće biti nikakvih problema. Mi se zaista trudimo da sve funkcioniše kako treba. Želim im puno uspjeha. To je jedini komentar", istakao je Abazović.

Ministar zdravlja u odlazećoj Vladi i potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić je u vezi formiranja nove parlamentarne većine i nove Vlade kazao je da je tek nedavno bio prvi formalni razgovor na tu temu, a da se do sada neformalno pričalo i da je u tome u ime ove partije učestvovao predsjednik SNP-a i potpredsjednik odlazeće Vlade Vladimir Joković.

"U principu, namjera je da se stvori jedna većina koja će biti odgovorna jer znate da u narednom peridu treba da se donesu neke vrlo ozbilnje odluke po džavu i funkcionisanje našeg sistema. Ja očekujem da bude ona većina koja će biti sigurna i stabilna, kako bi mogli u tom pravcu da se ponašamo", kazao je Ščekić dodajući da to kako će pregovori dalje teći ne zavisi samo od SNP-a već od "mnogo subjekata".

"Zavisi i od pojedinaca i pojediih subjekata koji su u okviru nekih velikih koalicija. Evo, razgovori će pokazati kakav je ishod svega toga", zaključio je Šćekić koji nije detaljnije komentarsao ko bi sve mogli biti konstituenti nove parlamentarne većine i Vlade.

Bonus video: