MVP: U Kolumbiji do 90 dana bez vize

"Dogovoreno je da se, u duhu prijateljskih odnosa dvije države, nastavi održavanje konzularnih konsultacija, dalja saradnja i razmjena iskustava u konzularnoj oblasti", kaže se u saopštenju
55 pregleda 2 komentar(a)
Kolumbija, Foto: Shutterstock
Kolumbija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.08.2017. 13:29h

Vlada Kolumbije je, na osnovu reciprociteta, uvrstila Crnu Goru u listu zemalja čiji državljani mogu da borave u Kolumbiji do 90 dana bez vize.

To je saopšteno nakon razgovora generalnog direktora za konzularne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova (MVP) Crne Gore, Selima Like sa direktorom za Evropu u MVP Kolumbije, Juanom Guillermo Castro Benetijem.

"Beneti je prenio zadovoljstvo činjenicom da državljani Kolumbije mogu boraviti u Crnoj Gori do 90 dana bez vize i prenio informaciju da je Vlada njegove zemlje, shodno reciprocitetu, Odlukom uvrstila Crnu Goru u listu zemalja čiji državljani mogu da borave u Kolumbiji do 90 dana bez vize", kaže se u saopštenju.

Odluka će, kako je najavio, biti objavljena narednih dana.

"Sagovornici su ocijenili da dvije zemlje imaju odlične bilateralne odnose, da postoji prostor za njihovo dalje unaprijeđenje u oblasti konzularne tematike, uz obostran interes i bliže povezivanje dva naroda i dvije države", navodi se u saopštenju.

Razmjenjena su mišljenja o konzularnoj saradnji i iskustvu iz domena modernizacije rada konzularnih službi, konzularnog zastupanja u trećim zemljama, kao i informacije koje se odnose na oblast vizne politike.

"Dogovoreno je da se, u duhu prijateljskih odnosa dvije države, nastavi održavanje konzularnih konsultacija, dalja saradnja i razmjena iskustava u konzularnoj oblasti", kaže se u saopštenju.

Bonus video: