LP: Izostanak liberala iz parlamentarnog života loša poruka

"Krajnji rezultat Liberalne partije u izbornom procesu, koji nije omogućio direktan ulazak kandidata te stranke u parlament, ne može se smatrati uspjehom, ocijenilo je Predsjedništvo LP-a

5560 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Isključivanjem i izostankom liberala iz parlamentarnog života šalje loša poruka javnosti, građanima i međunarodnim partnerima, saopšteno je iz Liberalne partije, nakon održane sjednice Predsjedništva te stranke.

"Iako je učešće predstavnika partije i kandidata na listi za poslanike koalicije 'Zajedno' - DPS, SD, DUA i LP bilo veoma zapaženo i od javnosti prihvaćeno kao pravo osvježenje na političkoj sceni Crne Gore, i iako je LP ukupno dala dobar doprinos solidnom rezultatu koji je koalicija 'Zajedno' ostvarila na parlamentarnim izborima održanim 11. juna 2023. godine, krajnji rezultat LP u izbornom procesu, koji nije omogućio direktan ulazak kandidata LP u Parlament, se ne može smatrati uspjehom", ocijenilo je Predsjedništvo LP-a na sjednici, kako je saopšteno iz te stranke.

Kazali su da se crnogorskoj javnosti nikako, "posebno u političkim okolnostima koji traju od 2020. godine", u kojima se "ugrožava građanski, sekularni, antifašistički i evroatlanstki kurs Crne Gore", ne šalje adekvatna poruka ukoliko se Liberalna partija "previđa iz dogovora".

"Ako nam je Crna Gora, njeno savremeno društvo i ukupan progres zajednički cilj, onda se u ovako kritičnoj situaciji isključivanjem i izostankom liberala iz parlamentarnog života šalje loša poruka javnosti, građanima i međunarodnim partnerima", navode iz LP-a.

"Predsjedništvo ocjenjuje da ukupan nastup i krajnji rezultat na ovim parlamentarnim izborima predstavlja još jedno vrijedno iskustvo u političkom životu LP, u susret sljedećoj godini u kojoj će liberali obilježiti 20 godina od osnivanja, i biće usmjeravajuće za pristup budućim političkim aranžmanima, i prilikom njihovog kreiranja i učešća u njima. Ocijenjeno je da djelovanje LP nakon održanog kongresa, izbora novog rukovodstva i smjernica djelovanja, građani već prepoznaju kao kvalitetnu ponudu i pružaju sve veću podršku djelovanju liberala", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: