Kalezić Pejoviću: Upravo ste Vi bili puno bliži vreći koju pominjete

"Za sada vam dobro ide na ruku bojkot parlamenta, gdje bi se svakodnevno morali izjašnjavati za i protiv, pa bi građani lakše pročitali tu „vašu intimu“
175 pregleda 57 komentar(a)
Vladimir Kalezić, Foto: Crnogorska
Vladimir Kalezić, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 31.08.2017. 11:05h

Nakon ​što vladajuća koalicija u Budvi, koju predvode Demokrate, nije mogla obezbijediti kvorum za skupštinsko zasijedanje puna tri mjeseca, potpredsjednik Demokrata optužuje i vrijeđa opozicione partije u Budvi i ne pokušavajući da potraži razloge raspada sopstvene koalicije u objektivnim razlozima, saopštio je član Predsjetništva Crnogorske, Vladimir Kalezić.

"U neskrivenom bijesu zbog gubitka vlasti, gospodin Pejović nazva Crnogorsku „produžnim kablom DPS-a“. Zaboravi Pejović da im vlast u Budvi bez Crnogorske nikada ne bi bila ni konstituisana, a zaboravi i da je na učešću Crnogorske u lokalnom parlamentu sve do maja funkcionisala njegova konglomerat – koalicija. U politici, a i u ​životu, ovakvo ponašanje ima samo jedno ime – nezahvalnost, a način ophođenja Demokrata prema političkim neistomišljenicima isključuje svu kulturu dijaloga, međusobnog uvažavanja i poštovanja", kazao je Kalezić.

On je dodao da smatra da su takvim ponašanjem Demokrate u Budvi, vršeći vlast, "produbili podjele" ne samo između političkih stranaka već i između samih građana Budve.

"Sva njihova politička obraćanja obilovala su uvredama, neistinama i primitivizmom kao i ovo posljednje obraćanje visokog funkcionera te stranke, Mijomira Pejovića. Takodje Vas moramo podsjetiti da je Crnogorska osnovana od nedavno i da većina naših članova nikad nisu bili članovi ni jedne političke partije, tako da ste upravo Vi bili puno bliži vreći koju pominjete, gospodine Pejoviću.Za razliku od Vas Demokrata, Crnogorska je i u Budvi i u Crnoj Gori, svoja na svome. Mi smo stranka slobodnih građana koji iznad svega vole svoju zemlju i poštuju sve njene građane, stranka posvećena dobru i napretku Crne Gore. Naše političko oružje nikada neće biti populizam i demagogija. Svaki naš uspjeh biće ostvaren kroz javno djelovanje i preko naših predstavnika u parlamentu, tako da nikada nećemo našu politiku svesti na nivo obilaska domaćinstava noseći sliku lidera i nudeći čokoladicu za glas, što ste predstavljali strašnim pregnućem", kazao je Kalezić.

"Mi za razliku od Demokrata dobro znamo gdje smo kao ljudi bili 2006. godine i imamo jasne stavove i o priznanju Kosova, i o genocidu u Srebrenici, i o NATO paktu, i o jeziku kojim govorimo, i o crkvi, vjeri, naciji i svim drugim pitanjima kojima se politika bavi. Za nas to nijesu „pitanja intime“, kako to kaza vaš​ lider, izbjegavajući da odgovori na ista jer su to pitanja od značaja za vrijeme u kojem ​živimo.Mi dobro znamo protiv čega smo i zašto smo, a od vas svakodnevno čujemo samo protiv čega i protiv koga ste, ali ne čujemo za što ste i sa kim ​želite politički djelovati. Za sada vam dobro ide na ruku bojkot parlamenta, gdje bi se svakodnevno morali izjašnjavati za i protiv, pa bi građani lakše pročitali tu „vašu intimu“. Mi smo Vas, gospodo, lako pročitali.Mi ne zaboravljamo ispod kojeg ​šinjela ste iznikli i čiji ste vi produžni kablovi. Samo se strategija promijenila, ali i dalje ste u mirisu i gustom dimu tamjana, koliko god to bila intima u koju bježite, kada se ​želite dopasti onima koji to još​ ne vide.I na kraju, za razliku od Vas koji papagajski ponavljate novo – naučenu lekciju „Da je za vas Crna Gora najljepša zemlja na Balkanu“, za nas je Crna Gora najljepša i najmilija na čitavom svijetu", kazao je Kalezić.

Bonus video: