Abazović: Slučaj Brđanina riješen, institucionalno ćemo se boriti

"Imali smo odluku Upravnog suda da donesemo nova rješenja. Mi smo donijeli novo rješenje i stavila se tačka. Ispoštovali smo odluku suda u roku od 30 dana"

25474 pregleda 304 reakcija 67 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Slučaj bivšeg direktora Uprave policije Zorana Brđanina je riješen. Upravni sud je tražio novu odluku Vlade, a Vlada je juče donijela. Mislim da je situacija sada potpuno u ravnoteži, ocijenio je predsjenik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila predlog za prestanak mandata Brđanina.

Ovo je drugi put da Vlada smjenjuje Brđanina, nakon što ga je razriješila dužnosti u martu. Brđanin se tada žalio Upravnom sudu koji je u julu poništio rješenje Vlade.

"Imali smo odluku Upravnog suda da donesemo nova rješenja. Mi smo donijeli novo rješenje i stavila se tačka. Ispoštovali smo odluku suda u roku od 30 dana".

Abazović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da ukoliko neko misli da su mu prava opet povrijeđena "ima i dalje procesa".

"Isto važi i za Vladu, pravo koje tražite za sebe dajte i drugima. Mi ćemo se institucionalno boriti, i drugi neka se institucionalno bore. Ja mislim da je taj slučaj na ovaj način riješen", zaključio je Abazović.

Bonus video: