DPS: Skandalozna odluka Vlade o smjeni Brđanina ismijava pravni sistem Crne Gore

"Ovo je još jedan primjer koji govori u prilog tome da Vlada čiji tehnički mandat traje mnogo duže od redovnog, ne postupa u skladu sa najboljim državnim interesima", kazali su iz DPS-a,

4302 pregleda 18 komentar(a)
Demokratska partija socijalista, Foto: DPS
Demokratska partija socijalista, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da je odluka Vlade o tome da se usvoji predlog za prestanak mandata direktora Uprave policije Zorana Brđanina još jedno skandalozno postupanje Vlade i premijera "nedoraslog svojim obavezama" Dritana Abazovića.

"Kako je u ovoj zemlji u prethodne tri godine crnogorska javnost navikla na neobaziranje vlastodržaca na zakone i sve druge pozitivno pravne norme, onda ni ne iznenađuje ovo nepoštovanje sudske odluke kojom je poništeno rješenje o smjeni Brđanina", saopšteno je iz Medijskog centra DPS-a.

Ovo je još jedan primjer koji govori u prilog tome da Vlada, kazali su iz DPS-a, čiji tehnički mandat traje mnogo duže od redovnog, ne postupa u skladu sa najboljim državnim interesima, te, prema njihovim riječima, da svojim činjenjima ismijava pravni sistem Crne Gore i institucije.

"Ona iznova potvrđuje da je nedostojna da upravlja državom, te da Crna Gora u što skorijem roku mora dobiti stabilnu vladu, koja će djelovati domaćinski i koja neće raditi protiv državnih interesa", dodaje se u saopštenju.

Demokratska partija socijalista se, kako su naveli, ne stavlja u ulogu advokata Zorana Brđanina - u odnosu na čiji izbor smo svojevremeno u Skupštini Crne Gore bili uzdržani, već, dodali su, kao državotvorna partija branimo poštovanje principa vladavine prava i poštovanje sudskih odluka.

Bonus video: