Mašković: Usvojena informacija o potrebi preispitivanja investicionih aktivnosti u Bloku V

Ovo je velika pobjeda za mještane Bloka pet, kazao je on i dodao da su oni bili prinuđeni da javni interes, umjesto kroz institucije, brane na ulici

3430 pregleda 1 komentar(a)
Mašković, Foto: Medijski tim Socijaldemokrata Crne Gore
Mašković, Foto: Medijski tim Socijaldemokrata Crne Gore

Šef Kluba odbornika Socijaldemokrata i Liberalne partije u parlamentu Glavnog grada Miloš Mašković kazao je, na Tviteru, da je informacija o potrebi preispitivanja investicionih aktivnosti u Bloku pet, koju je lično podnio Skupštini Glavnog grada, u petak većinom glasova odbornika usvojena.

"Informacijom se obavezuje Skupština Glavnog grada da u okviru svojih nadležnosti doprinese preispitivanju investicionih aktivnosti u Bloku V, a u pogledu planirane izgradnje hotela sa 4 zvjezdice na obodu kružnog toka koji razdvaja naselja Blok V i VI, te da se nakon sprovedenog postupka provjere, a ukoliko se utvrde nedosljednosti u čitavom procesu u okviru svojih nadležnosti doprinese obustavi daljih investicionih aktivnosti na tom području", rekao je Mašković.

Ovo je velika pobjeda za mještane Bloka pet, kazao je on i dodao da su oni bili prinuđeni da javni interes, umjesto kroz institucije, brane na ulici.

"Osim vaninsitucionalne podrške, potrudio sam se da mještanima pružim adekvatnu podršku kroz Skupštinu Glavnog grada", navodi se u saopštenju.

Ovo je i prvi korak u cilju obustave daljih investicionih aktivnosti na tom području, rekao je Mašković i kazao da čvrsto vjeruje da će Glavni grad u komunikaciji sa nadležnim ministarstvom utvrditi okolnostima pod kojima su odobrena idejna rješenja za izgradnju hotela u suprotnosti sa važećim Detaljnim urbanističkim planom ,,Stambena zajednica VI Kruševac - dio”",

"Zadovoljstvo mi je što je Skupština uvažila ovakav moj prijedlog", kazao je Mašković.

Bonus video: