MVP: EU ne smije usporiti evropske integracije Zapadnog Balkana

"Bledski strateški forum biće prilika da se naglasi značaj procesa evropskih integracija", navodi se u platformi za učešće Abazovića na tom događaju

6474 pregleda 7 komentar(a)
Zgrada Vlade, Foto: Boris Pejović
Zgrada Vlade, Foto: Boris Pejović

Bledski strateški forum biće prilika da se naglasi značaj procesa evropskih integracija jer Evropska unija ne smije usporiti evropske integracije Zapadnog Balkana, navodi se u platformi Generalnog direktorata za multilateralne poslove Ministarstva vanjskih poslova, za učešće premijera i rukovodioca radom MVP-a Dritana Abazovića na tom događaju u Sloveniji, 28. i 29. avgusta.

Osamnaesti Bledski strateški forum se ove godine organizuje pod sloganom „Solidarnost za globalnu budućnost“, a Abazović će učestvovati i na panelu „Zapadni Balkan: Sve se mijenja, a sve ostaje isto“.

Učešće crnogorske delegacije na 18. Bledskom strateškom forumu će, kako se navodi u platformi, biti prilika da se ukaže na važnost prisustva EU u regionu, kao i posvećenost evropskih institucija i država članica politici proširenja, imajući u vidu geopolitički i strateški odnos EU prema Zapadnom Balkanu.

"Nakon pristupanja NATO savezu, punopravno članstvo u EU ostaje primarni strateški cilj Crne Gore, te će se na Forumu ukazati na posvećenost Crne Gore regionalnoj saradnji i dobrosusjedskim odnosima, kao i na produbljivanje saradnje i zajedničko političko istupanje regiona u dijalogu sa EU. Bledski strateški forum biće prilika da se naglasi značaj procesa evropskih integracija, jer Evropska unija ne smije usporiti evropske integracije Zapadnog Balkana", piše u dokumentu.

Bonus video: