Đeka: Sramotno skandiranje navijača Budućnosti, prije godinu klicali "Bećo majstore", kako ih nije bilo stid od Bećiraja

"Takvim navijačima nije mjesto na tribinama. Ovakvi incidenti su sramota za našu zemlju koja je primjer interkulturalizma u Evropi"

12099 pregleda 69 reakcija 44 komentar(a)
Đeka, Foto: Boris Pejović
Đeka, Foto: Boris Pejović

Nakon sinoćnjeg sramotnog skandiranja dijela navijača Budućnosti na utakmici sa Dečićem ostao je gorak ukus, saopštio je danas ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka.

Derbi drugog kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige između Budućnosti i Dečića prekinut je sinoć na desetak minuta - prvo zbog čarki na terenu, a onda i dobro poznatih nacionalističkih i šovinističkih parola sa tribine na kojoj su najvatrenije pristalice Budućnosti.

"J... Šiptare", čulo se nekoliko minuta sa stadiona pod Goricom.

"Ne možemo da razumijemo da tako nešto uzvikuju oni koji su prije samo godinu klicali "Bećo majstore". Kako ih nije bilo stid od tog istog Bećiraja koji je danas direktor Dečića?", istakao je Đeka u saopštenju

On je dodao da stoga očekuju jasnu reakciju podgoričkog kluba i visoku kaznu od strane Fudbalskog saveza Crne Gore kako se ove ružne scene na našim stadionima ne bi više ponavljale.

"Takvim navijačima nije mjesto na tribinama. Ovakvi incidenti su sramota za našu zemlju koja je primjer interkulturalizma u Evropi", zaključio je Đeka.

Sportski direktror Dečića je Fatos Bećiraj, bivši reprezentativac Crne Gore.

Bonus video: