PES: Sastaviti vladu što prije i ne gubiti vrijeme na teme i pitanja od kojih korist ima privilegovana grupa ljudi

Spajić će, navode iz Pokreta Evropa sad, imati zadatak da konstituiše novu izvršnu vlast koja će unaprijediti životni standard svih građana Crne Gore i ubrzati put ka punopravnom članstvu naše zemlje u Evropsku uniju

24967 pregleda 136 reakcija 42 komentar(a)
Spajić, Foto: Boris Pejović
Spajić, Foto: Boris Pejović

Podrška koje su političke partije dale mandataru Milojku Spajiću daje mogućnost da se realizuje vizija Pokreta Evropa sad (PES).

To je saopšteno iz tog Pokreta, nakon što je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović predložio danas partijskog kolegu i lidera PES-a Spajića za mandatara za sastav nove vlade.

"Mandat za sastav 44. Vlade Crne Gore koji je danas predsjednik Crne Gore nakon transparentih konsultacija dao lideru PES-a jeste izraz demokratske izborne volje građana. Očekujemo nastavak pregovora o sastavljanju 44. Vlade koji sada dobijaju formalni karakter, sa ciljem da se što prije postigne dogovor, čime će se spriječiti gubitak vremena na teme i pitanja od kojih je korist imala privilegovana grupa ljudi", navodi se u saopštenju PES-a.

Dodaju da će Spajić imati zadatak da konstituiše novu izvršnu vlast koja će unaprijediti životni standard svih građana Crne Gore i ubrzati put ka punopravnom članstvu naše zemlje u Evropsku uniju.

"Zahvaljujemo na podršci svim poslanicima novog saziva Skupštine Crne Gore koji su na principijelnoj demokratskoj osnovi podrškom za mandat pobjedniku parlamentarnih izbora dali i mogućnost da se realizuje vizija Pokreta Evropa sad", zaključuje se u saopštenju PES-a.

Milatović je ranije danas na Cetinju kazao da su Spajića podržale partije koje u zbiru imaju 44 mjesta u parlamentu - PES s koalicionim partnerima (24 poslanika), Demokrate (sedam poslanika), Bošnjačka stranka (šest poslanika, Socijalistička narodna partija (dva poslanika), te Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca, Demokratska unija Albanaca, Forca i Hrvatska građanska inicijativa (svi imaju po jednog poslanika).

Bonus video: