SD: Spajić da formira kredibilnu proevropsku i pro-NATO vladu

Iz Socijaldemokrata su kazali da je odluka predsjednika Crne Gore da predloži Spajića za mandatara logična

8454 pregleda 41 reakcija 42 komentar(a)
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Očekujemo da se lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić ponaša odgovorno i da formira proevropsku i pro-NATO Vladu, saopšteno je Iz Socijaldemokrata Crne Gore (SD)

Iz te partije su, kako se navodi u saopštenju, pozdravili odluku predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da u roku, kraćem od propisanog, predloži da mandatar za sastav nove vlade bude Spajić.

"To je, kako smo i kazali nakon razgovora sa predsjednikom, imajući u vidu demokratski princip logičan potez. Očekujemo i kreiranje vrijednosne parlamentarne većine koja će bez ostatka biti posvećena principima građanske, sekularne i antifašističke Crne Gore", naveli su iz SD-a.

Teza da "nijedan politički subjekt ne dovodi u pitanje članstvo Crne Gore u NATO", kako kažu, praktično ništa ne znači.

"S obzirom na proceduru i vremenski okvir za napušanje saveza znamo da Crna Gora iz NATO-a ne može izaći, ali jeste suštinski važno da, posebno u hladnoratovskoj atmosferi koju živimo, budući konstituenti vlasti budu istinski opredijeljeni za jačanje kredibiliteta Crne Gore u NATO, kao i za jedinstvenu podršku NATO-a Ukrajini", dodali su.

Kazali su da ukoliko Crna Gora želi da ide naprijed ne smije da bude kompromisa sa evropskom i evroatlantskom orijentacijom.

"Baš kao ni sa civilizacijskim vrijednostima duboko utkanim u temelje ove države", zaključili su iz te partije.

Bonus video: