Ljumović: Mržnja uzima maha i vodi Crnu Goru u ambis, hitno da se "spustimo na zemlju"

"Dovoljno je proteklih par dana da pročitate naslove i vidite gdje živimo", kazao je on

3451 pregleda 20 komentar(a)
Aleksandar Ljumović, Foto: Liberalna partija
Aleksandar Ljumović, Foto: Liberalna partija

Potpredsjednik Liberalne partije Aleksandar Ljumović kazao je da mržnja uzima maha i vodi Crnu Goru u ambis, i da je potrebno "hitno da se spustimo na zemlju", saopšteno je iz te partije.

"Što se desilo sa građanskom Crnom Gorom, gdje smo nestali i kako smo zastranili do te mjere da su nacionalizam i ksenofobija ovoliko prisutni u našem društvu? Na svakom koraku, u svakoj oblasti, od crkvenih velikodostojnika koji se najmanje bave vjerom, preko mržnjom zadojenih političkih junoša, do navijača koji na sportskim priredbama emituju fašističke poruke, a zaboravljaju da su medalje i pehare donosili i građani ove zemlje koji se drugačije zovu i drugačije Bogu mole, ali su jedno na terenu", rekao je Ljumović, navodi se na sajtu Liberalne partije.

Dovoljno je, kazao je on, proteklih par dana da pročitate naslove i vidite gdje živimo.

"Od četničkog molebana u selu Gornje Zaostro u Beranama do proslave UČK u Ulcinju, od "Ubij Šiptara" na stadionu u Podgorici, do grafita "Kad se vojska na Kosovo vrati", faktički na obali Morače. Kao šlag na tortu dođe mlađani matičar i odbornik Glavnog grada "Brdža" koji vraća kapelu na Lovćen, a da ne zna ni čiju, i za Prizren je spreman, iako je u odborničke klupe sjeo kao izdanak izborne liste koja se zalaže za evropske vrijednosti", dodaje se u saopštenju Liberalne partije.

Moramo pod hitno spustiti na zemlju, kazao je Ljumović i dodao da ovaj naš avion koji srlja u ambis kao da njime niko ne upravlja.

"Ako nastavimo u ovom pravcu - što sa domaćim snagama i perjanicama, što sa uvezenim činiocima sa strane - Crna Gora sigurno ide u propast", dodao je potpredsjednik Liberalne partije.

Bonus video: