Pućurica: Glasno govorimo da smo protiv atmosfere u kojoj se svaki podignuti glas zatrpa morem šovinističkih incidenata

"Dižemo glas i za one mlade ljude koji umjesto murala sa progresivnim porukama gledaju boje rata devedesetih i žive sudbinu straha prošlih generacija"

5017 pregleda 12 komentar(a)
Pućurica, Foto: DPS
Pućurica, Foto: DPS

Glasno govorimo da smo protiv atmosfere u kojoj se svaki podignuti glas zatrpa morem šovinističkih incidenata koji se, gle čuda, dese baš onda kada saznajemo da smo na rubu siromaštva i da prvi put imamo negativan prirodni priraštaj, saopštio je danas Asmir Pućurica, potpredsjednik Savjeta mladih Demokratske partije socijalista (DPS).

"Povodom Međunarodnog dana mladih ljudi, u ime crnogorske mladosti i budućih naraštaja, podižemo glas za prava mladog čovjeka u Crnoj Gori. Podižemo glas protiv političkih ucjena i progona mladih, protiv atmosfere nesigurnosti, potlačenosti i podređenosti moćnima. Podižemo glas protiv zaustavljanja projekata za nova radna mjesta, protiv akata za gašenje fakulteta, protiv kriterijuma za angažman profesora po političkoj, a ne stručnoj osnovi. Mi glasno govorimo da smo protiv atmosfere u kojoj se svaki podignuti glas zatrpa morem šovinističkih incidenata koji se, gle čuda, dese baš onda kada saznajemo da smo na rubu siromaštva i da prvi put imamo negativan prirodni priraštaj", istakao je Pućurica u saopštenju.

On je dodao da dižu glas za one mlade ljude koji su u onoj polovini dijela crnogorskog stanovništva koja ne može sebi da priušti odmor van svog doma.

"Dižemo glas i za one mlade ljude koji umjesto murala sa progresivnim porukama gledaju boje rata devedesetih i žive sudbinu straha prošlih generacija. Mladosti, nepokorna i prkosna, podigni glas jer je danas tvoj dan! Podigni glas za svako treće dijete koje je na rubu siromaštva, za svako dijete koje je suludim igrama starijih političkih avanturista, zbog inflacija i devalvacija, ostalo bez novih komada garderobe za narednu školsku godinu. Podigni glas jer ti umjesto tablice sa zastavom Evropske unije, oni nude kvitice sa vjerskim i nacionalnim grupama koje treba da odaberete da biste imali "sigurnu" budućnost. Podignimo glas, građani i sugrađani, borci i nijemi posmatrači, jer za bolju budućnost, moramo stvarati dobru sadašnjost. Podignimo glas, jer ako je danas u ćutanju sigurnost, onda je sjutrašnjica neizvjesnost. Podižemo glas, da nam duh mladosti ne bi stradao u tišini, a naša djeca živjela u tragičnostima naše sadašnjosti. Srećan nam praznik", poručio je Pućurica.

Bonus video: