Crnogorska: Krapoviću, podnesi ostavku

"Kada je Džaković, slijedeći svoju savjest i političku logiku, a uprkos volji političke stranke čiji je bio član, podržao Krapovića prilikom izbora predsjednika Opštine tada je bio uzor i primjer kako treba da se ponaša jedan političar. A kada je prvom prilikom pokazao da će u odnosu na vas primjenjivati iste kriterijume kao i prema drugima, dočekali ste ga povicima da je korumpirani odbornik"
133 pregleda 25 komentar(a)
Crnogorska, Foto: Vuk Lajović
Crnogorska, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.08.2017. 10:40h

Crnogorska je pozvala gradonačelnika Budve Dragana Krapovića da podnese neopozivu ostavku na funkciju predsjednika opštine Budva, zato što, kako su naveli, već tri mjeseca Demokrate i njihovi partneri ne mogu da obezbijede kvorum za održavanje sjednice Skupštine opštine koja je počela 30. maja.

"Ako Demokrate iz više pokušaja ne mogu ni za tri mjeseca da dovrše jednu sjednicu SO Budva, to znači da je vlast u blokadi, a da je Krapović ostao bez legitimiteta za vršenje funkcije predsjednika Opštine. Smatramo da bi ostavka Krapovića bila jedina poštena i odgovorna reakcija na krizu budvanske vlasti iz koje oni ne mogu da nađu izlaz. Svaka drugačija reakcija Krapovića osim ostavke na funkciju predsjednika Opštine predstavljala bi tešku povredu demokratskih običaja i bila bi pokušaj da se po svaku cijenu ostane na vlasti. Takođe, želimo da pozovemo predsjednika Skuptšine, Đorđija Vujovića, da pojasni svoju izjavu kada je rekao da su kupljeni svi odbornici koji se nisu pojavili na sjednici Skupštine. Smatramo da je morao razmisliti prije nego je dao takvu izjavu s obzirom da je upravo glasovima odbornika Crnogorske izabran na tu funkciju", kazaoa je odbornik Crnogorske Pero Duletić na konferenciji za novinare.

Predsjdnik budvanske Crnogorske Miodrag Čučka apelovao je predstavnika budvanske koalicije "koja je izgubila većinu" da odmah prestanu sa pozivima "na javno linčovanje" nezavisnog odbornika u SO Budva Stevana Džakovića.

"Kada je Džaković, slijedeći svoju savjest i političku logiku, a uprkos volji političke stranke čiji je bio član, podržao Krapovića prilikom izbora predsjednika Opštine tada je bio uzor i primjer kako treba da se ponaša jedan političar. A kada je prvom prilikom pokazao da će u odnosu na vas primjenjivati iste kriterijume kao i prema drugima, dočekali ste ga povicima da je novi Drago Đurović i korumpirani odbornik. Umjesto što ga neopravdano i neprimjereno napadate iz svih oružja i oruđa, predlažemo da dobro razmislite o kritici koju vam upućuje Stevan Džaković i da se suočite sa tim da se podrška koju ste stekli na izborima istopila isključivo vašim djelovanjem i nekvalitetnim obavljanjem poslova za koje je nadležna lokalna samouprava u Budvi", istakao je Čučka.

Predsjdnica odborničkog kluba Crnogorske Anđela Ivanović je kazala da će Crnogorska, kao i do sada, ustati u odbranu svakog pojedinca koji se nađe na udaru neistine, prijetnje i primitivizma, nevezano za to da li je riječ "o našem članu i aktivisti ili ne".

"I uvijek ćemo da se borimo za to da nosioci vlasti koji izgube legitimitet ne mogu i dalje da vrše vlast. Upravo je to danas situacija u Budvi i još jednom poručujemo Krapoviću - podnesite ostavku na funkciju predsjednika Opštine Budva. Blokada Budve je neodrživa i štetna za građane. Zato apelujemo na sve aktere u budvanskoj politici da vrijeme pred nama iskoristimo da zajednički nađemo izlaz iz ovakvog stanja", zaključila je Ivanović.

Bonus video: