Ponudili rješenje krize u Budvi: Otcijepljeni odbornici traže hitnu sjednicu, sjutrašnje održavanje pod znakom pitanja

Upućen dopis predsjedniku lokalnog parlamenta

17631 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Zgrada Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović
Zgrada Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović

Četvoro odbornika nekadašnjeg Demokratskog fronta Mladen Kažanegra, Kristina Rafailović, Filip Vujović i Milica Babić uputili su danas dopis predsjedniku Skupštine opštine Budva Nikoli Jovanoviću zahtjev za sazivanje hitne sjednice lokalnog parlamenta, na čijem dnevnom redu će biti samo odluke u vezi sa aplikacijom Budve za evropsku prijestonicu kulture, potvrđeno je "Vijestima".

Zahtjev dolazi uoči sjutrašnje sjednice lokalnog parlamenta koja je sredinom jula odložena jer DF nije imao kvorum upravo zbog odbijanja četvoro pomenutih odbornika da prisustvuju zasjedanju. Oni su tada naveli da traže da se pod hitno izabere potpredsjednik Opštine do izlaska pritvorenog predsjednika Mila Božovića, ali i iskazali nezadovoljstvo na koji način je koncipirana odluka o davanju Luke Budva na upravljanje Opštini.

Ovim je održavanje iz drugog pokušaja sjutrašnje sjednice dovedeno u pitanje. Odbornici insisitiraju da se na posebnoj sjednici nađu odluke za kandidaturu Budve za EPK, nikako da se uvrste u sjutrašnje zasjedanje.

Odluka za EPK mora biti donijeta do 28. avgusta.

Bonus video: