Kolčević: Osuđujemo napad na Milicu Živković, odluka sudije je obeshrabrujuća za žrtve nasilja

"Slučaj u Kolašinu opomje sve političke aktere da se snažnije ide u izmjene i reforme zakona koji se tiču zaštite prava žena i djece u Crnoj Gori"

5183 pregleda 15 komentar(a)
Kolčević, Foto: Demos
Kolčević, Foto: Demos

Predsjednica Foruma žena Demosa Nataša Kolčević saopštila da danas da "u potpunosti osuđuju napad na Milicu Živković koji se dogodio u Kolašinu od strane turskog državljanina E. U.".

"Njena reakcija je bila odbrana od nasilnika i nikako ne može proizvesti prekršajne opomene i rešenja o nadoknadi sudskih troškova kao i plaćanje prevođenja na turski jezik. Odluka sudije je obeshrabrujuća za žrtve nasilja i moze proizvesti posljedice kao što je neprijavljivanje nasilnika", istakla je Kolčević, a objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici partije na čijem čelu je Miodrag Lekić.

Ona je dodala da je Forum žena Demosa više puta slao predloge za zakonske izmjene, a u vezi sa postupkom prijave nasilja nad ženama i djecom.

"Naišli smo na zid ćutanja. Istanbulska konvencija nas u Crnoj Gori kao potpisnike iste obavezuje na njeno poštovanje. Slučaj u Kolašinu opomje sve političke aktere da se snažnije ide u izmjene i reforme zakona koji se tiču zaštite prava žena i djece u Crnoj Gori", poručila je Kolčević.

Kolašinka Milica Živković (25) kazala je ranije da je Sud za prekršaje u Bijelom Polju proglasio krivom zbog, kako tvrdi, pokušaja da se, u noći između 3. i 4 avgusta, “odbrani od nasrtaja stranog državljanina E. U. (29), na Trgu Vukmana Kruščića”.

Sudija za prekršaje Alija Beganović je oboje učesnika tog incidenta proglasio krivim zbog kršenja Zakona o javnom redu.

Bonus video: