Abazović: Podrška Milici Živković i ženama koje su žrtve nasilja, poražavajuća odluka sudstva i tužilaštva

"Danas sam Milici Živković, koja je bila žrtva nasilničkog čina stranog državljanina E.U, u telefonskom razgovoru pružio iskrenu podršku u ime Vlade Crne Gore, u želji da ona i njena porodica što lakše prebrode nemilu situaciju u kojoj su se našli"

17498 pregleda 42 reakcija 35 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izrazio je "podršku Milici Živković i svim ženama koje su žrtve nasilja".

"Danas sam Milici Živković, koja je bila žrtva nasilničkog čina stranog državljanina E.U, u telefonskom razgovoru pružio iskrenu podršku u ime Vlade Crne Gore, u želji da ona i njena porodica što lakše prebrode nemilu situaciju u kojoj su se našli. Takođe, izrazio sam i ogorčenost zbog, nažalost, poražavajuće odluke naših nadležnih organa, sudstva i tužilaštva, kojom je Milica novčano kažnjena zbog samoodbrane", napisao je Abazović na Fejsbuku.

On je dodao da žali što se i na ovakvim primjerima potvrđuje ono na šta, kako je kazao, permanetno ukazuje već dugi period i često nailazi na kritike.

"A to je, koliko su nam neophodne korijenite promjene u sudstvu i tužilaštvu", poručio je Abazović.

Kolašinka Milica Živković (25) kazala je ranije da je Sud za prekršaje u Bijelom Polju proglasio krivom zbog, kako tvrdi, pokušaja da se, u noći između 3. i 4 avgusta, “odbrani od nasrtaja stranog državljanina E. U. (29), na Trgu Vukmana Kruščića”.

Predsjednik Suda za prekršaje u Bijelom Polju, sudija Alija Beganović saopštio je danas da je taj sud donio zakonitu odluku povodom događaja u Kolašinu, na osnovu optužnog akta-zahtjeva i izvedenih dokaza u toku postupka.

Bonus video: