Demokrate-UCG: Treća sjednica otvorenog parlamenta SO Bar da bude na temu "Saobraćaj u Baru - problemi i rješenja"

Oni su istakli da su se dosadašnje sjednice Otvorenog parlamenta pokazale jako korisnim za društvenu zajednicu grada Bara

6294 pregleda 8 komentar(a)
Bar, Foto: Shutterstock
Bar, Foto: Shutterstock

Odbornički klub Demokrate - Ujedinjena Crna Gora (UCG) u Skupštini opštine (SO) Bar uputio je inicijativu predsjedniku SO Bar Branislavu Neneziću za održavanje treće tematske sjednice Otvorenog parlamenta na temu: „Saobraćaj u opštini Bar – problemi i rješenja“.

Oni su istakli da su se dosadašnje sjednice Otvorenog parlamenta pokazale jako korisnim za društvenu zajednicu grada Bara.

"S obzirom da su se dosadašnje sjednice Otvorenog parlamenta pokazale jako korisnim za društvenu zajednicu grada Bara i da se održavaju sa ciljem ukazivanja na problematiku iz raznih oblasti, danas smo zvanično uputili inicijativu predsjedniku Skupštine opštine Bar gospodinu Branislavu Neneziću za održavanje treće tematske sjednice Otvorenog parlamenta na temu: „Saobraćaj u opštini Bar – problemi i rješenja", navodi se u saopštenju.

SO Bar
foto: Demokratska Crna Gora

Poručili su da smatraju da je problem saobraćaja u opštini Bar jedan od „gorućih“ problema te zajednice, kojim se, prema njihovim riječima, prije svega ugrožava bezbjednost građana, utiče na kvalitet života ali i značajno utiče na turistički imidž našeg grada.

"Svi smo svjedoci da je ovaj problem prisutan i izražen naročito tokom ljetnjih mjeseci i to na kompletnoj teritoriji grada Bara", dodaje se.

"U vezi sa tim čvrsto vjerujemo da bi sazivanje sjednice na ovu temu pred širokim auditorijumom bilo jako korisno i da bi u krajnjem vodilo usvajanju određenih zaključaka sa kojima bi se makar malo približili konačnom rješavanju ovog problema", piše u saopštenju.

Naglasili su da predlažu da se na sjednicu pored odbornika pozovu predstavnici lokalnih i državnih institucija, službe koje su nadležne za ovu vrstu problematike, kao i predstavnici svih mjesnih zajednica u kojima je problem saobraćaja naročito izražen.

"Nadamo se da će ovoj sjednici, za razliku od prethodnih, prisustvovati i Predsjednik Opštine Bar", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: