Bečić nakon razgovora sa Spajićem: Nije bilo priče o pozicijama u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti

"Prisustvovali smo svim sastancima što govori o strateškom partnerstvu sa Pokretom Evropa sad", rekao je lider Demokrata

46852 pregleda 58 reakcija 57 komentar(a)
Foto: Biljana Matijašević
Foto: Biljana Matijašević

Na sastanku sa Pokretom Evropa sad danas nije pomenuta nijedna pozicija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

To je nakon sastanka sa mandatarom i liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem, saopštio lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

On je prisustvovo svim današnjim sastancima o formiranju nove vlade, što je objasnio strateškim partnerstvom Demokrata i PES-a.

"Prisustvovali smo svim sastancima, što govori o strateškom partnerstvu sa Pokretom Evropa sad. Nije pomenuta danas nijedna pozicija u izvršnoj i zakonodavnij vlasti. U fokusu su bile druge teme. Nijedan od učesnika nije imao ništa protiv da buduća vlada treba da nastane na temama kao što su borba protiv mafije, korupcije i kriminala, jačanje vladavine prava i jačanje građanske Crne Gore, ekonomskim i socijalnim temama...", rekao je Bečić.

On je rekao da je zadovoljan jer su različiti politički subjekti bili za istim stolom i razgovarali o tim temama i da to treba da bude fokus političkog djelovanja svih političkih struktura u narednom periodu. Kako je kazao, između Demokrata i Spajića nema otvorenih pitanja. „Nadam se da ćemo u što kraćem roku, zbog izazova koji stoje pred budućom izvršnom i zakonodavnom vlašću, dobiti uspješan projekat i 44. vladu“, poručio je Bečić.

Spajić je prethodno održao sastanak sa predstavnicima liste Za budućnost Crne Gore koju su predstavljali - Milan Knežević, Andrija Mandić, Slaven Radunović i Predrag Bulatović.

Spajić je održao i sastanak sa predstavnicima političkih partija koji su ga podržali tokom konsultacija a kojem su prisustvovalo lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović, lider Saveza građana Civis Srđan Pavićević, lider Force Genci Nimanbegu, u ime Albanskog foruma predsjednik Albanske alternative (AA) Nik Đeljošaj i Ivan Ivanaj, te predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka.

Tim sastancima prisustvovali su predstavnici Demokratske Crne Gore.

Bonus video: