Milatović u posjeti Grčkoj 21. i 22. avgusta

“Milatović će imati odvojene bilateralne sastanke sa predsjednicom Grčke Katerinom Sakelaropulu, kao i premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom", kazali su iz njegovog Kabineta

5476 pregleda 54 reakcija 6 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, na poziv grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, posjetiće Atinu 21. avgusta 2023. godine, gdje će prisustvovati radnoj večeri, saopšteno je iz Kabineta Predsjednika.

"Na večeri će prisustvovati predsjednica Evropske Komisije Ursula fon der Lajen, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski, kao i lideri Slovenije, Hrvatske, Srbije, Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Moldavije, Bugarske i Rumunije", dodaje se u saopštenju.

Kako su kazali iz Kabineta, u pozivnom pismu grčkog premijera navodi se da će naredna godina biti od krucijalne važnosti za napredak šireg regiona kada je u pitanju evropski integracioni proces, posebno u kontekstu kontinuirane ruske agresije prema Ukrajini koja je u potpunosti uticala na stabilnost i bezbjednost evropskog kontinenta, ali i šire.

Grčka je, kako se navodi, već od 2003. godine i Solunskog samita postavila kao strateški cilj integraciju zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, u cilju osiguranja mira, bezbjednosti i prosperiteta našeg regiona.

“Milatović će imati odvojene bilateralne sastanke sa predsjednicom Grčke Katerinom Sakelaropulu, kao i premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom, čime će nastaviti posjetu glavnim gradovima zemalja Evropske unije koju je započeo posjetom Briselu, a sve u cilju ubrzanja evropskog puta Crne Gore”, kazali su iz njegovog Kabineta.

Bonus video: