Pavićević: Nikoga ne interesuje šta misle bivši funkcioneri

239 pregleda 88 komentar(a)
Snježana Pavićević, Foto: Demos
Snježana Pavićević, Foto: Demos
Ažurirano: 29.08.2017. 19:34h

Gospođa Seada Sadiković, bivša visoka funkcionerka Demosa, ostaće upamćena po prebrajanju onih koji osveštavaju i neosveštavaju prostorije u Demosu, saopštila je članica Predsjedništva Danilovićevog dijela Demosa, Snježana Pavićević.

"Nažalost to je jedini doprinos bivše koleginice politici Demosa. Danas, ne krijući mržnju prema jednoj nacionalnoj srpskoj stranci brani ćirilicu od Demosa. Zaboravlja da je naš bivši lider gospodin Lekić na nekadašnjoj jedinstvenoj listi DF bio poslanik sa liste te iste partije. Nama ne smetaju ni srpske ni bošnjačke stranke ali nam smetaju nepametne politike. Kada pročitamo zabrinuti i zaštitnički stav gospođe Sadiković prema "našem ćiriličnom znaku Demosa" u avgustu, pitamo se da li je to dama iz nedavnog maja koja je kazala da je "raskol počeo osveštavanjem prostorija Demosa u Podgorici", navodi Pavićević.

Pavićević navodi da bi se moglo lako dogoditi "da gospođa Seada od prije mjesec ili dva reaguje na ovo vlastito saopštenje od danas".

"Bivša funkcionerka zna šta se dogodilo u Mojkovcu i stručno analizira razloge i povode naše, Demosove Skupštine. Igra se krilima i riječima i pokušava da uhvati ravnotežu između ćirilice, građanskog i nacionalnog. Da je makar duhovito! U cijeloj priči samo jedno je važno; nikoga više ne interesuje šta misli grupa bivših funkcionera iz "Centrale" okupljena u hodniku. Jedan savjet ipak valja uputiti; nacionalizam i mržnja prema drugom i drugačijem ne mogu se sakriti. Ne mogu čak ni kada gospođa Sadiković brani ćirilicu. Gotovo podjednako zvuči kao da napada", zaključuje Pavićević.

Bonus video: