Sadiković: Otcijepljeno krilo Nove napravilo novu stranku

"Ne dozvoljavamo da nam bilo ko uzme ni onaj ćirilični dio našeg loga, mada bi mogli da razumijemo ideološku povezanost i te otimačine zamaskirane zvukom mojkovačkih violina"
50 pregleda 135 komentar(a)
Seada Sadiković, Foto: Demos
Seada Sadiković, Foto: Demos
Ažurirano: 29.08.2017. 15:41h

Od otpalog dijela Demosa je nastala nova stranka, poručila je članica Predsjedništva Lekićevog dijela Demosa Seada Sadiković.

"Otcijepljeno krilo Nove srpske demokratije neprirodno prišiveno a sada i definitvno otpalo od tijela naše građanske partije ne prestaje da sipa perje po crnogorskoj političkoj sceni. Sada već i otvorenim pritiscima na državne organe, dajući im uputstva kako da odluče, sve to kako bi prikrili suštinu zavjereničkog pokušaja otimanja stranke od njenog članstva i njenih legitimno i statutarno izabranih organa", ocijenila je ona.

Sadiković poručuje da to neće proći.

"Ne dozvoljavamo da nam bilo ko uzme ni onaj ćirilični dio našeg loga, mada bi mogli da razumijemo ideološku povezanost i te otimačine zamaskirane zvukom mojkovačkih violina. Žao nam je ljudi koji, izmanipulisani i uvučeni u avgustovski scenario svađa i cijepanja stranke, su došli u Mojkovac i koji su sa zavjerenicima potpomognutim taster kadrovima iz redova prijatelja, rođaka i kumova odigrali uloge statista u formiranju nove stranke koja se lažno predstavlja tuđim imenom. Imenom našeg Demosa", navodi Sadiković.

Sadiković je kazala da ne mogu da spriječe da Danilovićev dio Demosa uzme dva poslanička mandata "za koja nije teško pretpostaviti đe će ga ono rasperušano krilo s početka ovog obraćanja odnijeti."

"To je cijena koju moramo platiti zbog naše zablude da dio već potvrđenih nacionalista može istinski da prihvati građanske vrijednosti, ideje i manire, ma koliko se krili. Treba li uopšte i nanovo pojašnjavati ono što vidi sva Crna Gora (valjda se zato na mojkovačkom skupu nije pojavio baš niko iz crnogorske opozicije što nam daje izvjesnu nadu za budućnost) da je elementarno jasno da su pučisti pobjegli od jedinog statutarnog puta – demokratske rasprave na sjednici Glavnog odbora i Predsjedništva, koji na bazi većine opredjeljuje dalje tokove i rad tijela u stranci. Ne, oni nisu tražili regularnu skupštinu DEMOS-a, već su radili, i nastavljaju da rade, na projektu diskreditovanja naše stranke zarad ostvarivanja planova ambicioznog demagoga, sigurno u svoje, ali i ko zna u čije sve ime. Riječ je o istoj matrici podijela koju već tri decenije koristi vladajuća garnitura. To je istina o “raskolu” u Demosu, od čijeg je otpalog dijela sada nastala i nova stranka, i bilo bi dobro da je svojom zakonitom odlukom u što skorijem roku i “opečate” nadležni državni organi", zaključuje Sadiković.

Bonus video: