Barska opozicija će tražiti hitnu sjednicu SO zbog zagađene vode na Žukotrlici

Odbornici zahtijevaju hitnu reakciju nadležnih državnih organa jer se radi o direktnom ugrožavanju života i zdravlja ljudi, te ugrožavanju životne sredine

11085 pregleda 40 reakcija 19 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Barski klub odbornika Demokratske Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore saopštio je da će sa kolegama iz opozicije iniciraće zakazivanje sjednice Skupštine opštine Bar po hitnom postupku na temu zagađenja morske vode na Žukotrlici.

Institut za biologiju mora saopštio je juče da je kvalitet morske vode na plažama Žukotrlica I I II lošeg kvaliteta, zbog čega su istaknute crvene zastavice kojima se zabranjuje kupanje.

Iz ovog kluba odbornika navode da loš kvalitet vode na Žukotrlici nije izolovan slučaj i ne dešava se po prvi put u avgustu, već je utvrđen i 3 avgusta na plaži Žukotrlica II.

Demokratska Crna Gora
foto: Demokratska Crna Gora

"Ako tome dodamo nezvanične informacije o velikom broju oboljelih turista koji su se tokom avgusta mjeseca javljali u barski Dom zdravlja, te veliko uznemirenje kako domaće tako i javnosti u regionu, smatramo da sve ovo znatno doprinosi negativnom turističkom imidžu naše opštine, koji je već itekako pogođen katastrofalnim saobraćajnim problemima da ga ni dva velika koncerta svjetskih mega zvijezda ne mogu "oprati"", navodi se u saopštenju.

Odbornici zahtijevaju hitnu reakciju nadležnih državnih organa jer se radi o direktnom ugrožavanju života i zdravlja ljudi, te ugrožavanju životne sredine.

Demokratska Crna Gora
foto: Demokratska Crna Gora

"S obzirom na to da se u Opštini Bar očigledno više niko ne crveni zbog ovakvog stanja na najposjećenijoj barskoj plaži. Naš Klub će u saradnji sa kolegama iz opozicije koliko je sjutra inicirati zakazivanje sjednice Skupštine opštine Bar po hitnom postupku na temu zagađenja morske vode na plaži Žukotrlica".

Bonus video: