DPS najavljuje prijave protiv onih koji su postavili nestručne kadrove: Nema oblasti koja nije uništena

Dodaju da su tri godine vlasti "lažnih oslobodilaca" pokazale kako su oni ovih trideset godina, koliko su bili u opoziciju, zamišljali upravljanje državom

22671 pregleda 96 reakcija 96 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) najavila je da će podnijeti krivične prijave protiv lica koja su nezakonito na vrh državnih preduzeća energetskog sektora, postavili nekompetentne partijske funkcionere i dali im da upravljaju strateški važnim dijelom privrede, a sve to mimo zakona i procedura koje su propisane za ta radna mjesta.

"Nalaz inspekcije pokazao je da su partijski uhljebljeni kadrovi koji su bahato zaposjeli energetski sektor Crne Gore, Milan Lekić i Vladimir Čađenović, na tim pozicijama samo zahvaljujući brutalno uzurpiranim pozicijama od strane vlasti, prije svega Demokratskog fronta i Demokrata, koji su ih na ta mjesta postavili kako bi devastirali energetske resurse za račun drugih lica i koristili ih za jačanje svojih partija", navodi se u saopštenju.

Dodaju da su tri godine vlasti "lažnih oslobodilaca" pokazale kako su oni ovih trideset godina, koliko su bili u opoziciju, zamišljali upravljanje državom.

"Nema oblasti koja nije uništena postavljanjem nestručnih, neobrazovanih ali partijski podobnih kadrova. Tužilaštvo je dužno da u svakom pojedinačnom slučaju reaguje i pokuša da spriječi partiokratsko razaranje preduzeća koje se sprovodi pred licem javnosti, van svih zakona i procedura, jer izvršioci ovih krivičnih djela smatraju da partijska pripadnost štiti od kazne", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: