Milatović: Zabrana ulaska u Srbiju Jovani Marović suprotna izgradnji dobrosusjedskih odnosa

Milatović je na društvenoj mreži Iks napisao i da "region u kontekstu evropske budućnosti treba da teži otvorenim granicama za građane, i kada su kritički nastrojeni prema vlastima i politikama"

33982 pregleda 577 reakcija 121 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da je zabrana ulaska u Srbiju bivšoj potpredsjednici crnogorske vlade Jovani Marović suprotna izgradnji dobrosusjedskih odnosa, i izrazio uvjerenje da ona nije prijetnja po bezbjednost.

"Upravo sam razgovarao sa Jovanom Marović. Dobro je i stigla je u Crnu Goru. Iznenađen sam da joj je zabranjen ulazak u Srbiju, a posebno imajući u vidu njen dugogodišnji angažman u civilnom sektoru kako u Crnoj Gori tako i u regionu. Siguran sam da Jovana nije prijetnja po bezbjednost Srbije", naveo je Milatović sinoć.

Milatović je na društvenoj mreži Iks napisao i da "region u kontekstu evropske budućnosti treba da teži otvorenim granicama za građane, i kada su kritički nastrojeni prema vlastima i politikama".

"Zabrana ulaska zbog različitog političkog mišljenja je praksa koju moramo ostaviti iza nas ako želimo graditi dobrosusjedske odnose", dodao je Milatović.

Bonus video: