PES: Niko nije osporavao personalna rješenja ZBCG, ponuda je saopštena i odbili su je

Tvrde da su se pitali DPS i ZBCG Milojko Spajić ne bi ni bio u poziciji da pregovara oko 44. vlade

42166 pregleda 126 reakcija 111 komentar(a)
Mandatar za sastav vlade, Foto: Boris Pejović
Mandatar za sastav vlade, Foto: Boris Pejović

Iz Pokreta Evropa sad (PES) poručili su da niko nije osporavao bilo koje personalno rješenje koje bi bilo predloženo iz koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) i kazali da je ponuda saopštena, a da su je iz ZBCG odbili.

"Nakon što su odbili da na konsultacijama kod predsjednika države podrže Milojka Spajića za mandatara, te tako poslali istovjetnu poruku kao v. d. predsjednik DPS-a Danijel Živković, predstavnici ZBCG-a iskazuju bijes što je Jakov Milatović poštovao Ustav i omogućio da se proces nastavi", rekli su iz PES-a.

Iz PES-a tvrde da su se pitali DPS i ZBCG, Milojko Spajić ne bi ni bio u poziciji da pregovara oko 44. vlade.

"Ipak i nakon toga, ZBCG nije bio isključen iz pregovora. Imali smo više sastanaka na kojima smo razgovorali o prvoj participaciji ZBCG-a u Vladi Crne Gore, uz prisustvo kolega iz Demokratske Crne Gore. Takođe, niko nije osporavao bilo koje personalno rješenje koje bi bilo predloženo iz ZBCG. Saopštena je ponuda, a kolege su je jasno i decidno odbile", kazali su iz PES-a.

Zaključuju da je formirana većina od predstavnika i činilaca koji su Spajića podržali za mandatara na konsultacijama koje je predsjednik države sproveo, poštujući sve ustavne forme i procedure.

Bonus video: