MVP zatražio objašnjenje zašto je Jovani Marović odbijen ulazak u Srbiju

"To narušava demokratske vrijednosti i otežava dalji razvoj dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje", rekli su iz ministarstva

18308 pregleda 60 reakcija 60 komentar(a)
Ministarstvo vanjskih poslova, Foto: Boris Pejović
Ministarstvo vanjskih poslova, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo vanjskih poslova je, po saznanju da je bivšoj ministarki evropskih poslova u Vladi Crne Gore Jovani Marović 23. avgusta, na graničnom prelazu na aerodromu "Nikola Tesla“ u Beogradu, odbijen ulazak u Srbiju, preduzelo odgovarajuće mjere u cilju povraćaja ličnih dokumenata i omogućilo njen povratak u Crnu Goru iste večeri, saopšteno je iz tog ministarstva.

"Rukovodstvo Ministarstva vanjskih poslova je stupilo u kontakt sa imenovanom, dok je Ambasada Crne Gore u Beogradu, shodno svojim nadležnostima, preduzela odgovarajuće mjere u cilju povraćaja ličnih dokumenata i omogućila njen povratak u Crnu Goru iste večeri", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo vanjskih poslova je, kako se dodaje u saopštenju, od nadležnih organa Republike Srbije zatražilo obrazloženje ove odluke, te izrazilo uvjerenje da se sa ovakvom praksom neće nastaviti.

"Jer to narušava demokratske vrijednosti i otežava dalji razvoj dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje, što su glavni preduslovi za izgradnju zajedničke evropske budućnosti, kao ključnog vanjskopolitičkog prioriteta obje države", saopšteno je iz MVP.

Bonus video: