Demokrate: Tačno je da je ZBCG bio odbio ponudu Spajića

PES je juče odbio spremnost koalicije "Za budućnost Crne Gore" da budu dio vlade

10914 pregleda 76 reakcija 76 komentar(a)
Foto: Demokrate Nikšić
Foto: Demokrate Nikšić

Demokratska Crna Gora objavila je na Fejsbuku kako je tačno da je koalicija "Za budućnost Crne Gore" bila odbila ponudu za učešće u vladi koju im je na sastanku prošle sedmice predstavio mandatar, predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić.

Demokrate su juče za TV Vijesti potvrdile da je Spajić ponudio koaliciji isto što je navedeno u saopštenjima Pokreta Evropa sad, koji tvrdi da je ZBCG odbio njihovu ponudu koja uključuje tri ministarstva, jednog potpredsjednika Vlade, dva potpredsjednika Skupštine i 40 odsto političkih imenovanja u odborima direktora i diplomatskim predstavništvima.

Sa druge strane, lideri ZBCG-a juče su rekli da prihvataju ponudu Spajića, kao i da su se na posljednjem sastanku sa njim, u subotu, “čvrsto dogovorili” da im dan kasnije pošalje pisanu ponudu, nakon čega bi sazvali sjednicu stranačkih organa. Prema njihovim riječima, to su tražili jer je Spajić navodno davao iste ponude toj koaliciji i ostalim strankama koje su učestvovale u pregovorima.

PES je juče odbio spremnost ZBCG-a da budu dio vlade, navodeći da “neće podleći ničijoj namjeri da opstruira i odlaže proces formiranja nove Vlade i tako ugrožava implementaciju njihovog ekonomskog programa”.

Bonus video: