Asanović: Pozvaću ZBCG da napustimo vlast u svim opštinama gdje smo sa PES i Demokratama ako oni odu sa Zenkom

"To je naša obaveza jer Pokret Evropa sad i Demokrate ne vrše lokalno vlast sa Bošnjačkom strankom ni sa albanskim partijama ni u jednoj opštini već sa nama"

31386 pregleda 109 reakcija 106 komentar(a)
Asanović, Foto: Opština Zeta
Asanović, Foto: Opština Zeta

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović kazao je da će ukoliko Pokret Evropa sad i Demokratska Crna Gora odluče da naprave koaliciju sa partijama koje su bile privesci Demokratske partije socijalista (DPS), da će pozvati koaliciju Za budućnost Crne Gore da napuste vlast u svim gradovima u kojima zajedno obavljaju vlast.

Nakon sjednice SO Zeta, Asanović je novinarima kazao da se to odnosi na vlast u Glavnom gradu, ali i u svim primorskim, centralnim i opštinama na sjeveru države.

"To je naša obaveza jer Pokret Evropa sad i Demokrate ne vrše lokalno vlast sa Bošnjačkom strankom ni sa albanskim partijama ni u jednoj opštini već sa nama. Mi sa njima vršimo vlast u 70 odsto opština i tražiću od njih da preispitaju te odluke, što je jedino ispravno. Ako oni odluče da prave vlast sa ljudima koji su 30 godina progonili pravoslavni narod, otimali svetinje, oni su to zajedno radili sa DPS-om, ako žele da prave koaliciju sa Mehmetom Zenkom koji je bio na listi DPS-a, mislim da je jedino ispravno da napustimo vlast u svim gradovima, ali ja o tome ne mogu odlučivati, mogu na lokalnom nivou", rekao je Asanović.

Bonus video: