Demokrate: Bivši DF ide u samoizolaciju, brzo će doći dan za ispravljanje nepravdi i političku naplatu računa

"U stilu komedijaša, preko svojih medija guraju tezu kako je podnošenjem ostavke Pejovića, SO blokirana, a u Zakonu o lokalnoj samoupravi jasno piše da u tom slučaju sjednicu vodi odbornik iz najbrojnijeg Kluba odbornika, tj. bivšeg Fronta, ali očigledno da nijesu imali petlju da istu nastave, niti će je nastaviti, jer sva priča bivšeg Fronta o Kosovu je laž i magla"

34088 pregleda 129 reakcija 119 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Odluka bivšeg Demokratskog fronta da smijeni Luku Krstovića sa mjesta predsjednika Skupštine opštine Zeta potvrđuje svu destruktivnost, nestabilnost i nedostatak bilo kakve vizije kojim zbog svega par pojedinaca u vrhu i njihovih kontinuirano pogrešnih odluka taj politički subjekt ide u samoizolaciju i političku marginalizaciju, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su naveli da će pred sudom dokazati da je Krstović smijenjne "protivpravno, bez bilo kakvog uporišta u Poslovniku, Zakonu i Ustavu".

"Žao nam je zbog takvog pristupa i izbora, jer znamo da u tim strukturama postoji veliki broj ljudi koji su naše uvažene komšije i prijatelji, ali nedoraslost i djetinjasti način vođenja politike malog broja onih koji nažalost dominantno odlučuju guraju ih iz greške u grešku. Podsjetimo samo na komičnost i svu apsurdnost procesa smjene Luke Krstovića. Zatražili su usred izborne kampanje sjednicu o Kosovu iako to pitanje nema dodira sa nadležnostima lokalnih parlamenata. Krstović im je u potpunosti u skladu sa Poslovnikom i Zakonom sazvao sjednicu nakon završetka izbora. Međutim, iako su oni inicijatori pomenute sjednice, nijesu se pojavili na istoj, kao ni na jednom od sedam nastavaka te sjednice koje je Krstović sazivao u prethodna tri mjeseca, a to im je navodni razlog za njegovu smjenu. Komedija bez presedana", navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodaju da bivši DF "nema većinu u SO Zeta na bazi izbornih rezultata i demokratskih principa".

"Već je danas potvrdio ono što smo sumnjali već mjesecima da su vrbovali jednog odbornika da gle čuda glasa za smjenu nosioca liste na kojoj je bio i zahvaljući kojoj je dobio mandat. Slučaj bez presedana u crnogorskoj politici. O stepenu moralnosti takvog čina nećemo trošiti riječi, jer će sigurno takav slučaj zauzeti posebno mjesto u istoriji crnogorske politike. Jedva čekamo da na nekim narednim izborima ti pojedinci izađu sa svojim imenom i prezimenom i izmjere težinu svojih djela. Do tada srećno bilo, jer sve je prolazno. I na kraju, današnja odluka bivšeg DF-a u Zeti izazvala je sa punim pravom veliki revolt funkcionera, članova i odbornika Demokrata širom Crne Gore, koje i ovim putem molimo za suzdržanost, a ne bilo kakvu ishitrenost, jer kao i mnogo puta do sada brzo će doći dan za ispravljanje nepravdi i političku naplatu računa".

Demokrate u saopštenju navode i da "dostojanstvo i u izboru i u razrješenju sa bilo koje funkcije je uvijek bila naša magistrala".

"I zbog toga smo ponosni na sve naše ljude, a danas posebno na Luku Krstovića i Novicu Pejovića koji su održali jos jednom čas iz političkog morala i političkog dostojanstva. Jer kao što rekosmo sve je prolazno. I sada, u stilu poznatih komedijaša, preko svojih medija guraju tezu kako je podnošenjem ostavke potpredsjednika Skupštine, Novice Pejovića, Skupština opštine blokirana, a u Zakonu o lokalnoj samoupravi jasno piše da u tom slučaju sjednicu vodi odbornik iz najbrojnijeg Kluba odbornika, tj. bivšeg Fronta, ali očigledno da nijesu imali petlju da istu nastave, niti će je nastaviti, jer sva priča bivšeg Fronta o Kosovu je laž i magla", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: